Kalandozások az Ígéret Földjén

Címkék: Jeruzsálem, Izrael, ajánló

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Izrael, a Szentföld, az Ígéret földje, Európa, Ázsia és Afrika találkozásánál, a Földközi-tenger keleti partján helyezkedik el. Itt semmivel sem összehasonlítható érzés érinti meg az utazót a több ezer éves történelemmel és a világvallások gyökereivel való találkozásakor.

Gazdag vallási örökséggel, lenyűgöző szent helyekkel, gyönyörű tengerpartokkal, rendkívüli szépségű városokkal várja kíváncsi látogatóit az ország. Éghajlata egész évben igen kellemes, mérsékelt mediterrán. A tengerparti területeken nyáron 25-28°C az átlaghőmérséklet. Főbb tájegységei: Hermonhegy, Galilea, Genezáret (Kineret)-tó, Holt-tenger medencéje, Negev (azaz a sivatag), a Vörös-tenger partja (Eilat).Lenyűgöző történelmi emlékek és tengerpartok várják a turistákat


A kellemes tengerparti klíma miatt Izrael kedvelt úti cél az utazók számára. Az ország története 4000 éves múltra tekint vissza, melynek főbb állomásait akár egy körutazás illetve Eilatban való nyaralásunk során különböző fakultatív kirándulások alkalmával ismerhetjük meg. Bejárhatjuk a Bibliából ismert szent helyeket, keresztülhaladhatunk az ország változatos tájain, fürödhetünk a Holt-tengerben, valamint kis ízelítőt kaphatunk a történelmi városok múltjáról és jelenéről.


Jeruzsálem, Betlehem és Názáret olyan sajátos légkörrel rendelkezik, amellyel máshol nem találkozunk. Az élményekben gazdag kirándulások mellett lehetőségünk van arra, hogy pihenjünk a Vörös-tenger partján, Eilatban, amely Izrael egyik legmodernebb üdülőhelye, a szörfözők és búvárok paradicsoma.

Jeruzsálem

A 3000 évvel ezelőtt alapított főváros a világ egyik legkülönlegesebb városa. Két része (Kelet-, és Nyugat-Jeruzsálem) a Júdea-hegység egyik csúcsán terül el. A szent városban található a Vía Dolorosa, a 15 stációból álló Keresztút; a Második Szentély maradványa a Nyugati Fal; a zsidók és keresztények számára kiemelkedően szent hely az Olajfák hegye és további számos vallási, történelmi emlék. Jeruzsálem ad otthont továbbá az izraeli parlamentnek a Knessetnek, illetve az Elnöki Palotának is.


Tel-Aviv

Lüktető metropolisz, nemcsak Izrael legnagyobb városa, hanem múzeumoknak, galériáknak, színházaknak, koncerttermeknek helyet adó, kulturális központ is. Tel-Aviv nagyszerű város, tengerparti felhőkarcolók, exkluzív szállodák, szórakozóhelyek sokasága, élénk éjszakai élet, aranyló homokkal borított strandok, egzotikus piacok teszik színessé.Tel-Aviv, a lüktető metropolisz éjjel


Haifa

Haifa az északi főváros, Izrael harmadik legnagyobb városa. A Földközi-tenger és a fenséges Carmel-hegység között, egy természetes öbölben fekszik. Északról Rosh Hanikra magaslatai, azaz az Izraeli-Libanoni határ ellenőrzőpontjai határolják. Északkeletre a középkori erőd, Acre (Akko) kikötővárosa csalogatja a turistákat.


Netanya

Netanya a Földközi-tengerhez való közelsége, valamint kellemes klímája miatt vonzó üdülőparadicsom: gyönyörű tengerpartok, szállodák, éttermek, szórakozóhelyek csalogatják a hazai és a külföldi turistákat. Központi elhelyezkedésének köszönhetően összekötő kapocsként funkcionál az ország északi és középső területei között. A városból nagyon könnyen elérhetőek az ország turisztikai, vallási nevezetességei.

Netanya Tel-Aviv és Haifa között, Jeruzsálemtől egy órányira, a Földközi-tenger partján található. Netanya sikerét három fontos tényezőnek köszönheti. 11 kilométer hosszú, csodálatos fehér homokú, tisztán tartott tengerpartja az, ami a turistákat ide vonzza.


Szállodasora, éttermei és szórakozóhelyei széles skálán biztosítanak választási és válogatási lehetőséget. Netanya központi elhelyezkedésének köszönhetően ideális kiindulópont az ország felfedezésére: csillagtúraszerűen fel lehet fedezni az egész északi és középső országrészt.

A város virágzó parkjaival, egész évi attrakcióival és kellemes mediterrán klímájával a "Földközi-tenger gyémántja" címmel büszkélkedhet.

Beutazási feltételek, vámszabályok

Magyar útlevéllel rendelkezők számára vízummentesség van érvényben 3 hónap tartózkodással, az útlevél megkívánt érvényességi ideje a tervezett tartózkodás befejezésétől számított legalább 6 hónap.

Éghajlat:

Éghajlata egész évben mérsékelt mediterrán. Télen esik némi eső, de a hosszú meleg évszak tavasszal, áprilisban kezdődik és októberig tart.
A tengerparti sáv fagymentes, a középhőmérséklet januárban 12-13 °C, júliusban 25-28 °C. A hegyvidék hűvösebb, a Jordán-árok és a Negev nyara viszont igen forró (júliusi középhőmérséklet 30 °C feletti).


Az évi csapadékmennyiség északon - Galileában - 600-800 milliméter, a Negevben és a Jordán-árok déli felében viszont a 200 millimétert sem éri el.

Általános tudnivalókTerület: 20 770 km2

Népesség: 7 233 000 fõ

Népsűrűség: 348 fő/km2

Népcsoportok: zsidó (82%), palesztin (16%), drúz

Közigazgatási beosztás: 6 kerület

Fekvés: Közel-Kelet, a Földközi-tenger határán, 
Egyiptom és Libanon között fekszik.

Államforma: parlamentáris köztársaság

Hivatalos nyelv: ivrit és arab

Beszélt idegen nyelvek: angol

Nagyobb városok: Jeruzsálem, Tel-Aviv, Haifa, Holon, Petah Tigwa, Betlehem, Rishon LeZiyyon, Netanya, Be'er Sheva', Ramat Gan, Bene Berak

Vallások: zsidó (82%), muszlim (14%), keresztény, drúz

Hivatalos pénz: 1 shekel = 100 új agorot

Időzóna: GMT+2


Magyarország helyi képviselete: 
Tel-Aviv:
18. Pinkas Street, 62661, P.O.B. 21095
Tel: 972-3-546-68-61. Fax: 972-3-546-89-68
Dr. Hóvári János nagykövet

Magyarországi képviselet:
1026 Budapest, Fullánk u. 8.
Tel: 200-0781 Fax: 200-0783

Tekintse meg utazási ajánlatunkat, amely nyolc felejthetetlen napot ígér a Szentföldön!

x

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5