57 milliót adtak egy magyar fotóért New Yorkban

MTI - Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Csaknem 57 millió forintnak megfelelő összegért kelt el Moholy-Nagy László fekete-fehér, feleségét ábrázoló fotója New Yorkban, a Sotheby's aukciósház árverésén.

Az 1895 és 1946 között élt művész fotográfiáján felesége, Lucia látható. A kép értékét előzőleg 200 ezer és 300 ezer dollár (46,6 millió és 70 millió forint) közötti összegre becsülte a Sotheby's aukciósház, végül 242 500 dollárért, azaz mintegy 57 millió forintért kelt el. A fotó egy 1930-ban kiadott, 60 képet tartalmazó antológiában jelent meg Berlinben.


sothebys.com
A felvételen a művész felesége láthatóA 2,38 millió dolláros (550 millió forintos) bevételt hozó est folyamán Moholy-Nagy László felvétele mellett Manuel Alvarez, Robert Frank és Robert Mapplethorpe fényképei is kalapács alá kerültek, csakúgy mint egy 1848-as dagerrotípia, amely New York Upper West Side negyedét ábrázolja.

A Sotheby's összesen 138 tételt kínált eladásra hétfői aukcióján, amelyen az egyik legmagasabb árat Moholy-Nagy László felvétele érte el.

Moholy-Nagy László avantgárd festő, szobrász, grafikus, fotóművész, ipari formatervező, a kísérleti filmek egyik magyar úttörője, teoretikus, a Bauhaus iskola kiemelkedő tanára a 20. századi avantgárd művészet nemzetközileg elismert, nagyhatású alakja volt. Ausztriában, Németországban, Angliában is élt, élete utolsó évtizedét pedig az Egyesült Államokban töltötte.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5