Deluxe főoldal

Indul a legnagyobb összdíjazású lóverseny

Címkék: lóverseny, millió, Dubaj, Dubai

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A legismertebb lóversenyek bizonyos szempontból össze sem hasonlíthatók a Dubaji Világkupával (Dubai World Cup), amely ezen a szombaton kerül megrendezésre. Az itt kiosztásra kerülő összdíjazás hatmillió dollár, így ez a leggazdagabb lóverseny a világon. Ezért vonz annyi versenyzőt és nézőt a világ minden részéből.

Természetesen Európán kívül is vannak nagy hagyományú lóversenyek. Az Egyesült Államokban Triple Crown néven emlegetik a három legnagyobb versenyt. A Thoroughbred a háromévesek versenye, a Kentucky Derby talán a legismertebb, és komoly neve van a Breeders kupának is.

Kanadában elismert a Queen's Plate, a North America Kupa és a Pattison Canadian nemzetközi verseny. Ausztrália Melbourne Kupája is világhírű. Ezeket a versenyeket már sokak szemében egyenrangúak az Ascot Derbivel.

A Nad Al Sheba lelátója

Az óriási díjazás nemcsak a Dubaji Világkupáról mondható el. Jópár helyi versenyen komoly pénzek nyerhetők, ilyen a Dubai Kahayla Classic, a Godolphin Mile, a Dubai Golden Shaheen, és még jópár lovas sportesemény.

A Nad Al Sheba pályát 1996-ban avatták fel, amikor az Emirátusok jelen formájában csak néhány éve létezett. A pálya építését sejkek, nagyhercegek, uralkodók és miniszterelnök egyaránt támogatták.

Elképzelésük az volt, hogy építenek egy olyan kiváló minőségű pályát, ami odavonzza a világ legjobb versenylovait, illetve tulajdonosaikat, és ennek következtében a legrangosabb nemzetközi versenyek egy részét itt vívják. És a dubajiak vélemények szerint ez az álom teljesül.

Mohamed sejk azt nyilatkozta a Dubaji Világkupáról, hogy egyszerre kihívás lovaknak, lovasoknak és mindenkinek Dubajban. Továbbá azt, hogy földrajzi fekvése miatt a várost ideális helynek tartja ahhoz, hogy több kontinens lovas sportját idevonzza.

Véleménye szerint maga a Nad Al Sheba pálya fekvése és szépsége miatt is alkalmas igazán nagy versenyek megtartására. Ez annak fényében is nagy jelentőségű, fejtette ki Mohamed sejk, hogy a ló mindig része volt az arab kultúrának. De persze az arab mének mellett angol kancák és telivérek, valamint a legkülönbözőbb fajtájú lovak érkeznek Dubajba versenyezni.

Az idei megmérettetésre 12 országból jönnek indulók, öt győztes a Godolphin istálló tulajdonában van, hét indulót az Egyesült Államokban edzenek.

A két legjobban támogatott verseny a Dubai Duty Free és a Dubai Sheema Classic egyaránt ötmillió dollárral. Ezek állnak a képzeletbeli dobogó második fokán, ha a legnagyobb összdíjazású versenyekről beszélünk.

Ugyanakkor több más helyi verseny is dollármilliós nyereményeket kínál.
Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5