Gyémánt és LED-lámpák szike helyett

Címkék: wellness, terápia, anti-aging, krém

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A legtöbb nő szinte bármit megadna azért, hogy megőrizze bőre fiatalságát és ragyogását, vagy megakadályozza a nem kellően óvott, a túlzott napozástól károsodott arcbőrét. Az Allure magazin tesztje alapján mutatunk be néhány anti-aging szérumot és terápiát, amelyek nemcsak a ráncok, hanem a pigmentfoltok eltüntetésére is hatásosnak bizonyultak.

Ma már egyre kevesebb nő nyugszik bele abba, hogy el kell búcsúznia fiatalkori bőrétől és külsejétől. Az Allure magazin több krémet és fiatalító eljárást tesztelt önkéntesek részvételével, és szakemberek segítségével értékelték a 10 hét alatt bekövetkező változásokat, hogy a gyakorlatban is ellenőrizzék a nem éppen olcsó készítmények és eljárások sikerét.

Megállítani az időt

A Prevage MD Anti-aging Treatment szérumot egy 36 éves promóciós igazgatónő próbálta ki, aki a szeme és a szája körüli ráncokat akarta eltüntetni, ezenkívül fakó bőrével volt elégedetlen.

Amikor az egyszerűbb krémek már nem segítenek

A szérum, amely 1 százalékban az idebenon nevű antioxidánst tartalmazza, megvédi a bőrt a káros környezeti hatásoktól, mégpedig úgy, hogy semlegesíti a szabadgyököket, amelyek felelősek az idő előtti öregedésért. A készítmény gyártói azt állítják, hogy a krém használata négy hét alatt csökkenti a ráncokat és a bőr szárazságát. A szérumot, amelyből egyetlen üveg 115 dollárba (25 500 forintba) kerül, naponta kétszer kell alkalmazni a megtisztított, száraz bőrön.

A teszt alanya arról számolt be, hogy a krém illata kellemetlen volt, viszont már három hét után látható volt a változás: pórusai kisebbek lettek, bőre pedig frissebbnek tűnt. A pozitív változást a tesztben résztvevő bőrgyógyász, a Mount Sinai klinika lézer- és kozmetikai bőrgyógyászati részlegének igazgatója is megerősítette, véleménye szerint az alany bőre simábbnak és fényesebbnek tűnt.

A szérum valódi célja az, hogy megakadályozza a bőr további károsodását, mondta. A szakember szerint a szérumot retinollal és alfa-hidroxi-savakkal együtt érdemes használni, hogy elérjük a kívánt hatást.

Harc a pigmentfoltokkal

A kezeléseket azok is elkezdhetik, akik még nem küzdenek korai ráncaikkal. A DiamondTone Skin Resurfacing System nevű eljárást egy 30 éves nő tesztelte, aki az arcán levő pigmentfoltoktól akart megszabadulni, hogy kevesebb mennyiségű sminket használhasson.

A napozás következményei évek múlva jelennek meg

A terápia során egy szívócsőhöz rögzített gyémántvégű eszköz exfoliálja és felszívja az elhalt hámsejteket. Az eljárás és az eszköz forgalmazói azt állítják, hogy a kezelés teljesen eltünteti a hiperpigmentációt és a felületi hegeket, ragyogóvá teszi a bőrt. Ahhoz, hogy a módszer eredményes legyen, 5 vagy 6 alkalommal kell elvégezni a 200 dollárba (44 ezer forintba) kerülő kezelést, és havonta egyszer meg kell ismételni.

A kezelés fájdalommentes, és már az első alkalom után szemmel látható volt a változás, legalábbis a teszt alanya szerint. A sötét pigmentfoltok fakulni kezdtek, az arc simább lett, így már alig van szükség alapozóra. Az eredményeket a bőrgyógyász is megerősítette, de ahhoz, hogy ezek tartósan meg is maradjanak, minden nap fényvédő krémet, éjszakára pedig retinoltartalmú krémet kell használni.

Szemmel nem látható változások

A GentleWaves terápia során a páciensek LED-es lámpákból álló panel előtt ülnek. A fény fájdalommentesen stimulálja a hámsejtek kollagéntermelését. Független klinikai kutatások szerint a tesztalanyok 85 százalékánál legalább 25 százalékos javulás következett be a kezelés kezdetét követő 4 hónapban. A kezelések 10 egymást követő héten történnek, 50-75 dolláros (11-17 ezer forintos) áron.

A módszert egy 48 éves nő próbálta ki, aki a húszas éveiben igen sokat napozott, és nem ráncai, hanem sérült hajszálerei miatt keres megoldást.

Bár tudta, hogy a terápia hatására nem fognak drámai változások bekövetkezni, bőre ugyanolyannak tűnik, mint a kezelés előtt, és sem a barátai, sem a családja nem vett észre semmit. 

A bőrgyógyász szerint hámlasztó kezelésekkel kellett volna összekötni a terápiát, és meg kell ismételni a kezelést hat-vagy nyolchetente. A mikroszkópikus vizsgálat kimutatta, hogy bőre 42 százalékkal simább lett, a káros UV-hatás is csökkent, az alany pórusai azonban nem változtak.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5