Rangon aluli házasságot köt a trónörökösnő

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Viktória svéd trónörökösnő június 19-én lép házasságra Daniel Westlinggel, jelentette be hétfőn a svéd királyi ház. A királyi család nem örül a rangon aluli házasságnak.

A 31 éves Viktória és a 35 éves Daniel Westling, egy konditerem tulajdonosa a múlt hónapban jelentette be eljegyzését. Az esküvőt Stockholmban tartják.

A hercegnő 8 évvel ezelőtt ismerkedett meg Daniel Westlinggel. A királyi család nem örül a rangon aluli házasságnak, és nem veszik jó néven, hogy a trónörökösnő leendő férje egy egyetemi végzettséggel nem rendelkező személyi edző.

Nem törődik a hagyományokkal

Viktória hercegnő 1980-tól várományosa a svéd trónnak. Ekkor vált ugyanis az alkotmány módosítása révén lehetővé, hogy az uralkodó legidősebb gyermeke nemétől függetlenül örökölje a trónt. Férje hercegi címet kap, de király soha nem lehet.

A svéd királyi család 31 éves tagja diplomáciai területen dolgozik. 2003-ban egy német bulvárlap azt állította, hogy titokban házasságot kötött Nikolaosszal, Dánia és Görögország hercegével, és emiatt bocsánatot kellett kérni a hercegnőtől.

Viktória apja, XVI. Károly Gusztáv 1973 óta Svédország királya. Legutóbb 1976-ban tartottak királyi esküvőt a skandináv országban, mégpedig szintén június 19-én, amikor XVI. Károly Gusztáv oltár elé vezette a német származású Silvia Sommerlath-ot, akivel az 1972-es müncheni olimpián ismerkedett meg.
 
Svédország alkotmányos monarchia, a király nem rendelkezik politikai hatalommal, bár igen népszerű alattvalói körében.

A svéd monarchia több mint ezeréves múltra tekint vissza, bár a jelenlegi uralkodócsalád csupán a XIX. század elején került a trónra, amikor Jean-Baptiste Bernadotte francia marsallt királlyá választotta svéd parlament 1810-ben.

Forrás: MTI-Deluxe Magazin


 

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5