Százezrekért jógázhatunk a Himalájában

Címkék: jóga, wellness, utazás, terápia, India

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A tavaszi megújulás része a méregtelenítés mellett az elvonulás, a pihenés és a jógázás. A tehetős utazók autentikus környezetben, luxuskörülmények között pihenik ki a hétköznapok fáradalmait. Jógaprogramok a Himalájában és Mexikóban.

A jógaprogramok általában egyben közösségi programokat is jelentenek. A körülbelül 20 fős csoportok tagjai általában együtt étkeznek, és az általában tisztítókúrával egybekötött, jógázással töltött hétvégén egy közös partival mondanak búcsút a csendben, meditációval telt időszaknak.

Jógaguruk Indiában

Az indiai Shimlában található Wildflower Hall vendégei igazán autentikus környezetben sajátíthatják el a jógagyakorlatokat. Az Oberoi szállodalánchoz tartozó szálláshely a Himalájában, 2500 méteres magasságban fekszik. Azokat az elszánt jógázókat várja, akik nemcsak a nyaralásba beiktatott programként tekintenek a jógára, hanem utazásuk céljának tekintik.

Forrás: www.forbestraveler.com
Sokan utazási célnak tekintik a jógát

A nyolcnapos megújulás során nemcsak az ászanákat (jógapozíciókat) tanulják meg, hanem meditációkon és életmód-tanácsadáson is részt vesznek. A csomaghoz spa kezelések, masszázs és Ayurvéda-kezelések is járnak. Egy szoba 13 700-36 000 rúpiába (61 ezer - 161 ezer forintba) kerül.

Aki nem kedveli a magaslati levegőt, de Indiában akar jógaguruvá válni, a keralai SwaSwara jógaközpontot is választhatja. A tengerparti resort helyi építészeti stílust követő villákból áll, természetesen légkondicionálóval.

Minden egyes villához privát terasz tartozik, ahol a vendégek teljes nyugalomban gyakorolhatják a foglalkozásokon elsajátított ászanákat. A jóga és a meditáció mellett interaktív főzőtanfolyamon is részt vehetnek, vagy alkothatnak a szálláshely fazekasműhelyében.

A bangalore-i Shreyas Retreat vendégei egy asram hétköznapjaiba kóstolhatnak bele anélkül, hogy hozzá kellene szokniuk a puritán körülményekhez. A luxusszálláshely hatha és ashtanga jógaórákat kínál, ezenkívül az elvonulás résztvevői bekapcsolódhatnak a rituális közös éneklésbe is.

Lehetőség van önkéntes munkák elvégzésére is, a tanfolyamok résztvevői például dolgozhatnak egy biofarmon. Egy hétnapos, önmagunk felfedezésére irányuló, és néhány napos csendfogadalmat ígérő csomag ára 1890 fonttól (594 ezer forinttól) kezdődik.

Sámánokkal Mexikóban

A mexikói Tides Zihuatanejo resort egy négy- és hatnapos jógaprogramot ajánl, amelyet Tom Morley, a sztárok jógaoktatója vezet. A csomagban masszázskezelések, egészséges étkezési tanácsok és tengerparti máglyarakás is szerepel. A luxusszállodában egy szoba napi 500 dollárba (115 ezer forintba), egy penthouse pedig 1450 dollárba (334 ezer forintba) kerül.

Az ország másik híres jógaresortja a Haramara, amelynek vendégei számos jógatípust kipróbálhatnak. A szálloda egyik legnagyobb vonzereje az, hogy az ide látogatók egységben érezhetik magukat a természettel. Az egyes vendégházak helyét egy helyi sámán jelölte ki, hogy a szálláshelyek biztosan a megfelelő energiákat kapják.

Forrás: www.forbestraveler.com
Ideális helyszín 

A testi és lelki újjászületésről az Ayurvedikus spa kezelések gondoskodnak, és a szállodában lehetőség van arra is, hogy a vendégek egyéni, igényeikhez igazodó jógaprogramban vegyenek részt. Május végén pedig kizárólag női jógatanfolyamot tartanak.

A MayaTulum szálloda a hatha-jógaképzésről híres. A visszatérő vendégek szerint a szálláshely titka a tökéletes részletekben rejlik: szinte a resort egész területén lehet mezítláb sétálni, a jógázók a fárasztó testgyakorlatok után pedig verbénaillatú, hűs törülközőket kapnak.

A vendégeknek friss trópusi gyümölcsöket, vegetáriánus fogásokat és halat szolgálnak fel a hotel spájában, és tradicionális maja testkezeléseket próbálhatnak ki.

A jógaórák között felfedezhetik a trópusi esőerdők világát, és túrákat tehetnek a közeli műemlékekhez is. Egy hétnapos program 2200-2700 dollárba (500 ezer - 621 ezer forintba) kerül.
Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5