Testes ajándékok nőnapra

Címkék: bor, nőnap, ajándék, ital

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Sokan úgy vélik, a bor férfias ital, pedig a tapasztalat azt mutatja, a gyengébbnek tartott nem is kedveli a szőlő préselt-erjesztett levét. Mi történik akkor, ha a hóvirág mellé - a szokásos bonbon helyett - egy üveg borral szeretnénk meglepni kedvesünket? Milyet válasszunk? Ehhez nyújtunk segítséget az alábbiakban.

A nemek dualizmusát lefordítani a bor nyelvére, ahogy azt már egyszer megfogalmaztuk, túlságosan nagy általánosításnak tűnik. Mégis, a borleírásokban feltűnően gyakori a gyengébb nemre történő utalás.

Nemrég valóban azzal a szándékkal ültünk le két tucat különböző típusú bor társaságában, hogy kiderítsük, hogy is állunk ezzel a kérdéssel. Egyértelműen bebizonyosodott, hogy a női bor fogalma márpedig létezik.

Természetesen akadnak kivételek. Hiszen számos hölgyismerősünk a macsósabb, markánsabb borokat, esetleg a párlatokat kedveli. Ám a többség, jelen esetben tíz hölgyből nyolc minden esetben az illatosabb borokat választotta.

A nőnapi borteszt résztvevői


Talán azért, mert ahogy Hamvas Béla írja, a nő titka testének illatában van. A női test olajosabb, könnyebb, ritkább, végül is spirituálisabb, mint a férfitest. A női alak bűbája állítólag éppen dús olajokban való gazdagságának következménye. A legnagyobb borszakértők is egyetértenek, sőt tudományosan is bebizonyították, hogy a hölgyek nagyon szenzitívek, az illatok és ízek felismerésében statisztikailag messze lekörözik a férfiakat.

A már említett tíz hölgy ismét leült, hogy kiválassza, a hóvirág mellett milyen boroknak örülne nőnap alkalmával. Az itt következő borok közös nevezője tehát az illat. Sőt, virágok és gyümölcsök alkotta parfüm. Ilyen direkt, orrbűvölő pára többnyire csak a friss, reduktív borokból szállhat föl, amelyek mindig a legújabb évjárat hírnökei is egyben.

Ilyen édes, gyümölcsös illatot ont a 2008-as Sauska Villányi Rozé. Merlot, cabernet sauvignon, syrah és kékfrankos levének cuvée-je. A rozé tulajdonképpen fehérboros technológiával készült, rózsaszín ital. Bogyózás után gyors, reduktív környezetben történt a préselés, amit irányított erjesztés és két hónapos acéltartályos érlelés követett. Az alapanyag egy része a napos siklósi Makár és Zuhánya dűlőkből, illetve Nagytótfaluból és Villányból származik.

Sauska Portugieser, friss és üde


Időzzünk még egy pillanatig Villányban. Sauskáék idei (2008) portugiesere a friss, üde, könnyed, mégis tartalmas vörösborok iskolapéldája. Szorgos kezek szüretelték, majd válogatták a fürtöket, sőt a bogyókat. Rozsdamentes tartályban hidegen macerálással és irányított erjesztéssel sikerült megőrizni az elsődleges gyümölcsillatokat és ízeket.

Az almasavbontás tartályban történt - a tétel nem kapott hordós érlelést. Kíméletes stabilizálás és szűrés után 2008 decemberében palackozták. Kiváló beszélgetős bor, és ha megéhezünk, fekete olajbogyót és/vagy sonkás pizzát együnk hozzá. Ez volt egyébként az egyetlen vörösbor, amely a tesztelő női ajkakat elbűvölte.

A továbbiakban a Balaton borrégió vitte el a pálmát. Az összes úgynevezett "női bor" az északi vagy a déli part szülötte. Elsőként a legillatosabb, a Gellavilla Málnás névre hallgató 2007-es, piros traminiből szűrt fehérbor következett. A balatonszőlősi Málnás-dűlő öreg, piros tramini tőkéinek újabb, az előzőnél sokkal jobban sikerült évjárata. A tramini jellegzetes rózsa illatát sikerült átmenteni a palackba. Egzotikus, bódító, buja illata fűszeres, olajos, finom szerkezetű testbe torkollik. Olyan feminin bor ez, amelyet feltétlenül férfi tárasággal ajánlunk elfogyasztani.

 

 

1.  Testes ajándékok nőnapra
2.   Balatoni befutók

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5