Ukrán milliárdos fizette ki a kalózoknak a váltságdíjat

Címkék: milliárdos, kalóz, váltságdíj, Viktor Pincsuk

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Viktor Pincsuk ukrán milliárdos fizette ki a váltságdíjat a szomáliai kalózoknak, akik öt hónapja túszul ejtették a Faina nevű hajó legénységét. Az üzletember szóvivője nem közölt információt a kifizetett összeg nagyságáról.

Az üzletember irodája nem adott felvilágosítást  a váltságdíj összegével kapcsolatban, számolt be a RIA Novosti orosz hírügynökség. Arról sem közöltek információt, hogy milyen állapotban kapta vissza a Faina nevű hajót és annak szállítmányát, amely 33 darab, a szovjet érában használatos T-72-es tankból és különféle fegyverekből állt.

Forrás: AFP
A milliárdosnak köszönhetik a szabadságukat

"Viktor Pincsuk biztosította azt az összeget, amelyért elengedték a Faina fedélzetén fogva tartott legénységet" - állt a milliárdos sajtóirodájának közleményében. Bizonyos források szerint a kalózok 3,2 millió dollárnyi (780 millió forintnyi) összeg átvétele után engedték szabadon a hajót és a túszokat. Az ukrán médiában később 4 millió dolláros (975 millió forintos) összeg szerepelt.

Az információt megerősítette Viktor Baloga, Viktor Juscsenko elnök hivatalának vezetője is. Az államfő honlapján  fejtette ki, hogy Pincsuk "oroszlánrészt" vállalt a váltságdíj kifizetéséből. A túszok kiszabadításában aktív szerepe volt a Baloga által megemlített négy ukrán tisztnek  is, akik az ukrán hírszerzés kötelékében dolgoznak és kitüntetésben részesülnek.

A szállítmányt a kenyai hadsereghez akarták eljuttatni. A kelet-afrikai ország azonban nem támogatta a váltságdíj kifizetését. A hajó tulajdonosai arról számoltak be, hogy a kalózok közötti ellentétek nagyon megnehezítették a tárgyalásokat.

A Faina nevű hajót 2008. szeptember 25-én támadták meg szomáliai kalózok. A hajót és legénységét a múlt hónap elején engedték el. A legénység tagjai - 17 ukrán, 2 orosz és egy lett állampolgár - február 13-én térhettek vissza Ukrajnába. A hajó kapitánya, Vlagyimir Kolobov szívinfarktusban életét vesztette a nem sokkal a hajó eltérítése után.

Viktor Pincsuk vagyonát a Forbes magazin 5 milliárd dollárra becsülte a recesszió előtt. Az ukrán üzletember, aki egyébként Leonyid Kucsma korábbi elnök veje, az Interpipe nevű ukrán csővezeték-gyártó cég tulajdonosa. Portfóliójához televíziós csatornák más üzleti tevékenységek is tartoznak.

A milliárdos számos jótékonysági akcióban vesz részt. 2006 szeptemberében megnyitotta a Pinchuk Művészeti Központot (PinchukArtCentre), amelyben a legjelentősebb modern alkotók munkáit mutatják be a nagyközönségnek.

A már a kijevi Hermitage-ként is emlegetett kulturális intézetben három emeleten bocsátják közszemlétre az ország legjelentősebbjeként számontartott Pincsuk-gyűjteményt.Deluxe Magazin


 

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5