Platinagyűrű miatt perel a milliomos

Címkék: milliomos, per, Európa, ékszer

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Hitelrontásért pereli a Rolling Stones frontemberének volt feleségét egy milliomos, aki tavaly megtalálta az asszony elvesztett platinagyűrűjét. A 60 millió forintos ékszer megtalálójának annak idején Bianca Jagger 10 ezer eurót ígért, de nem kapta meg a pénzt, és azt állítja, hogy a jó hírét is megsértették.

A Londonban élő exszínésznő, emberjogi aktivista a Salzburgi Művészeti Fesztivál alatt, augusztusban vesztette el az átszámolva mintegy hatvanmillió forintot érő ékszerét, amint szállodájából egy rendezvényre igyekezett. A méregdrága gyűrűt a rendőrség sem találta, mint ahogy nem járt szerencsével az a több tucat önkéntes sem, akit a megtalálónak járó díj csábított a keresésre.

Forrás: AFP
Nem akar fizetni a milliomosnak

Az osztrák újságokban ugyanis megjelent, hogy tízezer euró (3 millió forint) üti annak a markát, aki visszaszolgáltatja a gyűrűt. A rendőrök végül beletörődtek, hogy az ékszer valószínűleg a fedőrácson át a szennyvízcsatornába eshetett a szálloda előtt, és örökre ott is marad a kanális fenekén.

Szeptember első hetében aztán jelentkezett egy férfi a Hof bei Salzburg-i rendőrségen, és az elképedt ügyeletes asztalára rakta a gyűrűt. Mint kiderült, a becsületes megtaláló egy multimilliomos osztrák építési vállalkozó, Reinhard Ringlel, az ATB Spezielbau építőipari cég tulajdonosa. Az üzletember pár órával azután szedte fel az utcán heverő platinaékszert, hogy Bianca Jagger elhagyta.

Hazavitte, tizenegy éves lányának ajándékozta, ugyanis vásári kulcstartófüggeléknek nézte, majd családjával elutazott Tunéziába nyaralni. Hazatérésük után teljesen véletlenül akadt a kezébe egy régi újság, abban olvasott az eltűnt ékszerről. A közölt fotó alapján döbbent rá, hogy valójában a híresség gyűrűje van nála.

A bulvárlapokat ezután az tartotta izgalomban, hogy az ékszer csaknem másfél hónapon át "gazdátlanul" hevert a 3400 főt számláló település rendőrségének széfjében. Novemberben azonban ez a rejtély is megoldódott: megjelent az őrsön az emberjogi aktivista jogi képviselője, és magához vette a gyűrűt. 

Ám a történet ezzel nem ért véget. A vállalkozó ugyanis feljelentette az exszínésznőt és ügyvédjét jó hírét sértő kijelentéseik miatt. Jagger nem akar fizetni, és jogi képviselője útján kétségbe is vonta, hogy az illetőnek járna a megtalálói díj, elvégre csak "tetemes késéssel" adta le az ékszert, márpedig a vonatkozó osztrák jogszabály azt mondja ki, hogy a megtalált tárgyat haladéktalanul vissza kell szolgáltatni. Az ügyvéd közölte, hogy holmi "látszatköveteléseknek" nem hajlandók eleget tenni.

Márpedig Ringlel ragaszkodik a tízezer euróhoz, sőt, a salzburgi polgárjogi bíróságon május 4-én megnyíló tárgyaláson további kilencezer euróra (2,7 millió forintra) tart igényt az eljárási és ügyvédi költségek ellentételezéseként. 

A platinagyűrű amúgy egyedi darab, maga Bianca Jagger tervezte, és egy brit ékszerésszel készíttette el. A foglalatot egy 15 milliméter átmérőjű akvamarinkő díszíti, apró briliánsokkal kirakva.
MTI-Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5