Kilakoltatták az örökösnőt 750 milliós házából

Címkék: csalás, milliomos, Egyesült Királyság, gazdag

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Többször is kilakoltatták, de mindig visszaköltözött házába egy idős brit nő, akit egy csaló rávett, hogy többmilliós kölcsönt vegyen fel. A milliomos felmenőkkel rendelkező örökösnő nem tudta fizetni a részleteket, így előbb-utóbb el kell költöznie a több mint 2 millió fontos, jelzáloggal terhelt ingatlanból.

Rosalie Reeves-Fisher, egy ingatlanmágnás lánya anyjától örökölte West Sussex-ben található házát. A nyolcszobás ingatlant anyja 1973-ban vásárolta, milliomos férje halála után.

A Cheshire Mortgage Corporation nevű jelzáloghitelekkel foglalkozó cég azonban januárban kilakoltatta a ház egyedülálló tulajdonosát, az idős nő ugyanis nem volt képes fizetni a korábban felvett 1,2 millió fontos (407 millió forintos) kölcsön részleteit.

Forrás: www.dailymail.co.uk
Elúszhat az örökség
A 71 éves örökösnő azonban nem fogadta el a cég döntését, és egy hét múlva visszaköltözött a családi örökségbe. A múlt héten sikerült kiharcolnia, hogy egy hónapnyi haladékot kapjon a távozásra, ugyanis már harmadszor akarták kilakoltatni. "Imádkozom, hogy a saját házamban maradhassak" - mondta. Nincs hova mennem, és harcolni fogok, hogy itt maradhassak".

Azt állítja, hogy egy gondtalanul megkötött kölcsönszerződés áldozata. A cég, amellyel most a kilakoltatás ellen harcol, 2005-ben több millió fontos kölcsönt adott neki 9 hónapra. Ms Reeves-Fishert egy Ms Mason nevű nő vette rá a kölcsön felvételére. A jelzálog 30-szor akkora volt, mint a jövedelme, a kamatok pedig többszörösen meghaladták a keresetét.

Az azonban csak később derült ki, hogy a becsapott idős nő nem látta az apró betűket, amikor aláírta a papírokat, és nincs is tisztában azzal, hogy mibe egyezett bele, így azt sem tudta, hogy a biztosíték az idős saját háza volt.

A csaló az idős nő jövedelmét 1 millió fontra (340 millió forintra) tette a szerződésben, pedig Ms Reeves-Fisher jövedelmét egyedül az az évi 30 ezer font (10,1 millió forint) jelenti, amit egy panzió bevételéből keres.

Kölcsönének törlesztőrészletein kívül évi 50 ezer fontot (17 millió forintot) kell fizetnie késedelmi díjként. Amikor kiderült, hogy a pórul járt örökösnő nem tudja visszafizetni a kölcsön összegét, a jelzáloghitelcég lefoglalta a házát.

Ms Reeves-Fisher, aki már aludni sem tud a jövőtől való félelmében, természetesen egy pennyt sem látott abból a kölcsönből, amit a csaló a nevében felvett. Ms Masonnak azért volt szüksége a kölcsönre, mert egy több tízmillió  fontos házat akart építeni Surrey-ben található telkén. A nő azóta eltűnt, és az ingatlant szintén lefoglalta a bank.

Ms Mason tartózkodási helye ismeretlen, de a BBC televíziós csatornának sikerült elérnie a mobiltelefonján. A nő azt mondta, hogy nincs egy pennyje sem. "Rosalie döntött úgy, hogy belevág az üzletbe, de hát sajnos nem jött be" -nyilatkozta. A nő azt állítja, hogy olyan dokumentumok vannak a birtokában, amelyek egyértelműen bizonyítják ártatlanságát.

A Cheshire Mortgage Corporation, a kölcsönt hitelező cég szerint mindkét nő jogi tanácsadásban részesült, mielőtt felvették a többmilliós összeget. A cég megérti ügyfelei helyzetét, és a létesítményeket egy bizonyos ideig várnak, hogy megoldást találjanak, áll a közleményükben.  A szerencsétlenül járt örökösnő házát azonban már meghirdették, 2,2 millió fontos, azaz csaknem 750 millió forintos áron kínálják eladásra.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5