Mestercukrásszal erősít a Centrál

Címkék: Mihályi László, Cseh János, Centrál, étterem, séf

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az idén teljesen megújul a Centrál Étterem és Kávéház gasztronómiai kínálata, a tulajdonosok a Monarchia kávéházainak hagyományait akarják újjáéleszteni. A formabontó desszerteket Mihályi László mestercukrász készíti.

A kávéház cukrászatában adalékanyag-mentesen, igazi kakaóból és csokoládéból, gyümölcsökből és a legmodernebb technológiákkal készülnek a desszertek. Az étlapra olyan sütemények kerülnek fel, mint a mandulalisztes narancspiskóta narancsos sajtkrémmel és likőrrel, csokoládé- és narancshabbal, mandarin bevonattal.

Mihályi László igyekszik kizárólag természetes anyagokat alkalmazni: pektinnel és agar-agarral sűrít, illetve zselésít, akárcsak 100 évvel ezelőtt dédanyáink. A  tradicionális desszerteket modernebb formában készíti el.

"Nem kell elbúcsúzni a  régi magyar süteményektől sem, csak meg kell újítani őket" - mondta. A dobostorta például úgy készül, hogy a vaníliás "dobos" piskótát főzött tojáshabos csokoládékrém rétegzi, és a tetejére karamell kerül.

Mihályi László, az ízfelelős

A vendégeknek lassan meg kell ismerkedniük olyan francia szakszavakkal is - amíg nem fordítja le azokat egy szakember magyarra - mint a dacquoise (nem liszt alapú tésztaréteg) vagy a coulis (zselé). A Griottin fantázianevű sütemény például kókuszlisztes piskótából készül, meggyzselével, csokoládéhabbal, és alkoholos meggyszemek díszítik.

Mihályi László tapasztalatai szerint a magyar vendégek kíváncsian fogadják az újdonságokat és vevők a kissé szögletesebb, tégla vagy piramis alakú desszertekre vágynak leginkább.

A Centrál Kávéház cukrászata közel százmilliós forintos beruházással, teljesen új gépekkel növeli a színvonalat, és folyamatosan korszerűsödik a konyhai eszközpark is - hangzott el a csütörtöki tájékoztatón, ahol megjelent Somody Imre és felesége, Somody Helga is, a patinás kávéház tulajdonosai.

A kávéház éttermének főszakácsa Cseh János lett, aki korábban a Sofitelben és a Gundel étteremben is dolgozott konyhafőnökként.

Mihályi László a magyar csapat tagja volt a lyoni Bocuse d’Or desszert-világbajnokságon. A csapat a 20. helyezést érte el. A mestercukrász 2008 tavaszán nyitotta meg váci Desszert Szalonját.







MTI-Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5