Százmilliós hajók a Hungexpón

Címkék: vitorlás, jacht, golf, ékszer, Boat Show

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Terray István

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Boat Show név idén négy kiállítást takar. A vitorlások és motoros jachtok szerelmesei mellett várják azokat is, akik az ékszerek, a lakóautók, lakókocsik és a golfozás iránt érdeklődnek. Játszani, százmilliókat költeni is lehet, de van lehetőség a nézelődésre is. Mi is így tettünk.

1150 lóerő kétszázmillió forintért

Természetesen a nagyobbik, A jelzésű csarnok a hajóké, ami annak, aki először jár ilyen eseményen, igencsak meglepő és impozáns látványt nyújt. Nem is gondolnánk, hogy egy tengerrel nem rendelkező országban mennyi cég foglalkozik hajózással, vízi sporttal, és mennyi érdeklődőt vonz ez a téma.

Mivel rögtön az első napon, nyitás után jártunk a kiállításon, nagy tömeget még nem találtunk, de az időponthoz képest már sokan lézengtek, egyes hajóknál még sorok is kialakultak. Mivel igazán látványos képét akkor mutatja a terem, amikor egy nagyobb hajó fedélzetére kapaszkodunk fel körülnézni, rögtön az elején becéloztunk egy, a többi közül is kimagasló hajót.


A Fairline Phantom 48 közelről is igazán tekintélyt parancsoló látvány, és az oldalán lévő árcédula tovább növeli a hatást. A két 575 lóerős motorral szerelt, 48 láb hosszú brit tengeri cirkáló nettó 584 720 font (197 millió forint), további 30 ezer euró (kilencmillió forint) a vizsgáztatása és a szállítása. Míg arra vártunk, hogy belülről is megnézhessük az óriást, aminek legfelső pontja majdnem érinti a csarnok tetejét, a forgalmazó egyik munkatársától megtudtuk, hogy nemcsak presztízs okokból állítják ki a Phantomot.

A kétszázmilliós hajóra reményeik szerint itt vevőt is találnak, amire több az esély, mint ha a telephelyükön tárolnák. Tapasztalataik szerint az ennél méretesebb hajók jóval nagyobb költségeket vonzanak, így a hazai piacon nem érdemes forgalmazni azokat. A klasszikus hajós nemzeteknél persze ez nincs így, a genovai kiállítás több ezer kiállított vízi járműve között ez csak átlagos méretűnek számít.

A fedélzeten és a kabinokban igazi brit királyi minőséggel találkoztunk, a legnemesebb anyagokból a legjobb minőségben valósítják meg a belső és külső tereket. A részleteket elnézve inkább egy elegáns otthonban érezhetjük magunkat, mintsem tengeri cirkálón. Állítólag azok a belsőépítészek, akiknek a néhány új tulajdonos megbízást adott a berendezésre, igencsak rácsodálkoztak, hogy mit ki lehet hozni egy hajótest tereiből.

Ennél nagyobb nem fért be a csarnokba

Az óriás mellett parkoló, "csupán" 245 380 fontos (83 millió forintos), 38 lábas Targa névre hallgató kistestvért is megcsodáltuk közelebbről, a 48 csomós végsebesség tiszteletet parancsoló. Ebben a méretben ez igen gyorsnak számít, persze a gyorsaságra kihegyezett "papucsok", vagy a szintén a kiállításon található Stringray 230 LX végsebessége ennél is több. Az utóbbi, hagyományos motorcsónak formájú hajó 100 km/óra fölötti sebességre képes, és nem is extrém magas az ára, a kiállítás alatt bruttó 11 millió forintért megvásárolható.

A kiállítás másik óriásának, a Feretti 470-esnek novemberben volt a világpremierje. Az olasz 47 lábast kicsi és olcsó családi hajóként írta le a forgalmazó a fülünk hallatára egy érdeklődőnek. Milyen szép világ lenne, ha minden famíliának két, óránként 120 liter gázolajat fogyasztó, hatszáz lóerős motorral szerelt háromszobás járműve lehetne, gondolkodtunk el egy pillanatra.

Vagy legalább egy környezetet és családi büdzsét is kímélő, szélenergiával hajtott hajója.

Vitorlások is szép számmal parkoltak az épületben, külön öröm volt az olyan ismerős hazai márkákat viszontlátni, mint a Fűke vagy a Balaton. Ebben a műfajban is kerestük az extremitásokat, a Dragonffly 28 háromtestű trimarán például igen szép és feltűnő (ára nettó 106 ezer euró, azaz 31,6 millió forint). Európában egyre népszerűbbek az ilyen hajók, biztos, hogy a hazai vizeken is találkozunk majd ezekkel.


 

 

1.  Százmilliós hajók a Hungexpón
2.  Playboy lányok és profi pókeresek

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5