Fergeteges bulik karneválőrülteknek

Címkék: utazás, báli szezon, farsang

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

K.T.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Világszerte ismét karneválok, fesztiválok kínálják a legjobb szórakozási lehetőségeket, megvan tehát az újabb ok a mulatozásra. Velence, Rio de Janeiro, New Orleans, Nizza, vagyis fergeteges utcai partizás azoknak, akik szeretik a tömeget, és meg is tudják fizetni az ilyenkor egekbe szökő árakat. Farsangi körkép a nagyvilágból.

Világszerte ismét karneválok, fesztiválok kínálják a legjobb szórakozási lehetőségeket, megvan tehát az újabb ok a mulatozásra. Ezekből szedtük össze a legismertebbeket és legérdekesebbet azoknak, akiknek nem okoz gondot az ilyenkor megszokott, magasan szabott "karneváli tarifa", vagyis az egekbe szökő hotelárak, vagy a borsos belépők.

Velence, Olaszország

A Velencei Karnevált idén február 14. és 24. között rendezik meg. Az esemény vidám, színes felvonulással kezdődik a Cannareggio negyedben, ahol jellegzetes helyi ételeket is kínálnak. Akkor se lepődjön meg senki, ha útja során ételszobrokkal, esetleg csokoládéból készült műalkotásokkal találkozik. Minden nap 11 órától 20 óráig várja a látogatókat a "Karnevál a sötétben" (Carnevale al buio). A profik szerint a legnevesebb velencei forgatag mellett több más olasz városba is érdemes ellátogatni a kalandvágyóknak.

Egész Európából érkeznek jelentkezők a február 20-i, transzvesztita résztvevőkkel induló Drag Queen nevű versenyre, vagyis inkább showra.

A karnevál egyik legnagyobb és legfurcsább eseményének számító szépségversenyt a Szent Márk téren tartják. A megmérettetés semmiben sem különbözik a hasonló jellegű berlini vagy máshol rendezett összejövetelektől, hiszen pompás öltözetek, boák tömkelege és garantált szórakozás várja a nézelődőket. A buja táncosok mindent megtesznek a közönség elkápráztatásáért.

Február 20-a és 22-e között megválasztják a velencei karnevál legszebb jelmezét is.

Rio de Janeiro, Brazília

A velencei társához hasonlóan híres a Rio de Janeiróban évről évre megrendezett, gigantikus utcai felvonulás is, amit február 20-a és 24-e között rendeznek meg. A látványos ünnepségsorozat egy héten keresztül tart, és egyes becslések szerint több százezer turista érkezik ilyenkor a dél-amerikai országba.

Forrás: AFP
A riói karnevál táncosai órákig rázzák


A szambaiskolák színpompás felvonulására a résztvevők egész évben készülnek. Szponzorokat szereznek, a kosztümjeiket tervezik, igyekeznek minél különlegesebb jelmezzel előrukkolni, hogy a parádé ideje alatt a zsűri minél magasabb pontokkal jutalmazza őket.

A karnevál 1,7 kilométer hosszú utcája a Sambadron, itt mintegy 60 ezer néző fér el. A parádéra való belépőjegy árai igen borsosak. A fieszta idején ráadásul minden termék ára a megszokott többszörösébe kerül a városban, így a karneváli időszakban ideutazni nem éppen költségtakarékos megoldás.

Olcsóbb jegyekhez már 30-40 ezer forinttól hozzájuthatunk, de aki csak a legjobbal elégszik meg, az akár negyedmillió forintos jegyárral is számolhat.

Mardi Gras, New Orleans, Egyesült Államok

Évente körülbelül 700 ezer turista látogat a pikáns, csípős szószáról híres Louisiana államba.

Délen, a Mexikói-öböl partján télen sem kell nagykabátban buliznunk. A következő hetekben az ilyenkor megszokott 20-22 Celsius fokos hőmérséklet várja a maszkabálozó turistákat.

Az Észak-Amerikában a Mardi Gras hasonló népszerűségnek örvend, mint Európában a velencei karnevál. Hasonló névvel illetik a farsangi mulatságokat Belgiumban, Salvadorban, Kolumbiában, Indiában, Mexikóban, Panamában és a világ még számos pontján, Guatemalától Németországig.

Forrás: AFP
A Mardi Gras királya


A farsangi szezon utolsó napja után, a húshagyó keddet követően, de pontosan 46 nappal húsvét előtt kezdődő Mardi Gras fesztivál (franciául: zsíros csütörtök) valójában a francia és európai bevándorlók hagyományos karneválja immár több mint 200 éve.

Idén január 26-tól február 24-ig a megszokott útvonalon vonulnak föl a krewe-ok (platós kocsin felvonuló társaságok, klubok, szociális szervezetek) New Orleans belvárosában, így a Napoleon Avenue, a St. Charles Avenue és Canal Street lesz a legforgalmasabb. Természetesen a francia negyed és a Bourbon Street is megtelik helybéli ünneplőkkel és turistákkal.

A legnívósabb szállodák a francia negyedben épültek újjá a Katrina hurrikán után. Ezeknek az ablakaiból lehet a legjobban rálátni az utcákon ünneplőkre.

A tapasztalt utazók azonban tudják, hogy nem szükséges ezekben a drága hotelekben megszállni ahhoz, hogy lássunk valamit a tömegből és a látványos felvonulásból.

A Royal Sonesta, New Orleans Hotel, a Maison Dupuy, a Dauphine Hotel, az Astor Crown Plaza, az Inn on Bourbon Hotel recepcióján is érdemes érdeklődni, hogy melyik függőbalkonról élvezhetjük kényelmesen a fesztivál eseményeit.
 

 

1.  Fergeteges bulik karneválőrülteknek
2.  Karib-szigetek, Bolívia, Nizza

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5