Nem Pókemberé a legdrágább képregény

Címkék: millió, Egyesült Államok, képregény, gyűjtő

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A ritka és egyedi gyerekjátékok és képregények gyűjtői ugyanolyan komolyan veszik a szenvedélyüket, mint bármilyen más műalkotások rajongói. Az Io9.com a műgyűjtők egyik találkozóján, a New York Comic Conon található legdrágább füzeteket kutatta fel.

A New York Comic Con február 8-án ért véget, és a felkészületlen bámészkodók olykor elkerekedett szemekkel hallhatták, hogy egyes képregényekhez mekkora összegért lehet hozzájutni. Az idei kiállításon a legdrágább példány az 1938-as, megjelenésekor tíz centért kapható Action Comics első száma lett, ezt 250 ezer dollárért (55 millió forintért) árulják.

A képregény a huszadik század popkultúrájának fontos része, a huszonegyedik században népszerűsége már inkább csak a hollywoodi filmes feldolgozásoknak, illetve a japán manga képregényeknek köszönhető. Meg persze a gyűjtőknek, akik akár több százezer dollárt is hajlandóak kiadni egy olyan számért, amiben először bukkant fel Superman, vagy éppen Pókember.

Forrás: http://io9.com
Képregények aranyáron

A mostani kiállítás rekord értékű füzetében jelenik meg ugyanis először a piros palástos, elpusztíthatatlan szuperember, a vevő azonban ezt legtöbbször nem is látja: a gyűjtők ugyanis nem szívesen forgatják a megvásárolt műveket, leginkább a csomagolásban tartva gyönyörködnek az alkotásokban.

A lista második helyén a Human Torch hivatalosan második, valójában első száma áll 100 ezer dollár (22,5 millió forint) körüli piaci árral, harmadik a Pókember első száma 80 és 90 ezer dollár (17,7 millió és 20 millió forint) közötti értékével. A listán megtaláljuk a Peter Parker debütálását jelentő Amazing Fantasy képregény tizenötödik számát is, ezért 57 ezer dollárt (12,5 millió forintot) is elkérhet a gyűjtő.

Az igényes, festett képekből és szóbuborékokból álló alkotásokat sokszor ezeknél is magasabb áron kínálják, idővel pedig még többet érnek: ez a legtöbb gyűjtő valódi motivációja a vagyonokat érő füzetek keresésére.

Természetesen ez a piac is körültekintést és nagy tárgyi tudást kíván meg a vásárlóktól, nem árt tisztában lenni például azzal, hogy Stan Lee, a szakma egyik legnagyobbja fejéből mikor is pattant ki egyik-másik hős ötlete.

A képes elbeszélések egyik alternatív felhasználására Magyarországon is akadt már példa, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság például képekkel illusztrálva terjesztette az írni-olvasni alig tudó lakosok között az uzsorakamatra kapott kölcsönöktől a nincstelenné válásig tartó rövid utat.

Ezeket természetesen ingyenesen terjesztették.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5