Lecsapott a kendőbe csavart ékszertolvaj

Címkék: luxus, lopás, Európa, ékszer, gyémánt

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Dúsgazdag katari nőnek adta ki magát egy ékszertolvaj, aki kendője mögé rejtőzve több száz font értékben lopott gyűrűket európai luxusüzletekből.

A nőt egy biztonsági kamera is rögzítette, ahogy éppen elemel egy 635 ezer eurós (184 millió forintos) Cartier gyűrűt egy párizsi üzletben. A rendőrség próbálja megtalálni a gyors kezű, aranykeretes szemüveges, hosszú fekete ruha és kendő mögé rejtőző tolvajt, mielőtt az újból lecsapna.

A német rendőrség szerint a rejtélyes katari nő ugyanaz a személy, aki rendszeresen magával visz néhány értékes dolgot német és svájci luxushotelekből, és egy évtizedes "működése" óta még nem sikerült elkapni, írta a Le Figaro.

A titokzatos nőszemély szeptember 8-án például besétált a frankfurti Tiffany's üzletbe. Katari nőnek adta ki magát, aki lányával utazgat. Miután felpróbált néhányat az üzletben kapható legdrágább gyűrűk közül, üres kézzel távozott.

Nagy volt a kísértés

A Tiffany's alkalmazottai csak később vették észre, hogy egy 210 ezer eurós (61 millió forintos), öt karátos gyémántgyűrűt kicserélt egy olcsó másolatra. A műveletet még a biztonsági kamerákon sem lehetett látni.

A kendőbe csavart asszony hasonlóan járt el novemberben egy párizsi Cartier üzletben, ahol egy 30 év körüli férfival jelent meg, akit a fiának nevezett. Ezúttal egy 5,5 karátos gyémántgyűrűt sikerült elcsennie.

A nyomozók szerint a közel-keleti álruha valójában egy francia nőt rejt, aki egy provence-i vándorló közösség tagja. A feltevések szerint más családtagjaival dolgozik együtt, akik valószínűleg már előre felmérik a terepet, hogy melyik gyűrűt érdemes "megvásárolni".

A francia rendőrség állítólag már azt is kiderítette, hogy mi az elkövető neve, viszont a hollétét egyelőre nem sikerült felfedni.

Franciaország eddigi leghírhedtebb ékszertolvaja egy Jean Herrina nevű férfi volt, akit csak a "Szultán" néven emlegettek. Herrina, aki szaúdi hercegnek adta ki magát, állítólag összesen 15 millió euró értékben lopott drágaköveket. Karrierje 2007-ben ért véget, amikor Párizsban elfogták. A férfi öngyilkos lett.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5