Bajban vannak a luxusékszer-kereskedők

Címkék: luxus, ékszer, óra, válság, eladás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Bulgari ékszer- és óraeladásai 10 százalékkal csökkentek a negyedik negyedévben, ami az elemzők szerint már a válság hatása. A szegmens többi cégének eredményei sem adnak okot a reményekre. A teljes idei évre globálisan 16 százalékos csökkenést várnak.

A Bulgari a világ harmadik legnagyobb forgalmú cége az ékszereladások területén. A vállalat 2008 harmadik negyedévében tíz százalékkal kisebb forgalmat bonyolított, derült ki a most nyilvánosságra hozott adatokból.

Az idei eladások 312,6 millió euró (93 milliárd forintra) összértékre rúgtak ebben az időszakban, míg a tavalyi év azonos időszakában 346,5 millió euró (103 milliárd forint) értékben adtak el ékszert és órát. A megelőző negyedéves időszak (0,2 százalékos csökkenéssel) volt az első példa 2004 óta, amikor nem nőtt a forgalom.

Látványosabb, mint az eladások

A Bulgari vezetősége arra számít, hogy az elkövetkező hetek és hónapok is nehezek lesznek, nyilatkozta a cég üzleti részlegének vezetője, Alberto Nathanson. Ahogy az egész éves idei forgalom is várhatóan jóval elmarad a tavalyihoz képest.

Az összesen 175 milliárd eurós (52 billió forintos) éves eladást produkáló cég idei prognózisát is most módosították: a visszaesés az eddig várt három helyett hét százalék lehet. Az elemzők a japán és az olasz piacon várják a legnagyobb zuhanást, valamint arra számítanak, hogy az órák eladása csökken a legjobban.

A bejelentés hatására azonnal csökkent valamelyest a cég részvényeinek értéke. Az egész évet tekintve 23 százalékkal lettek olcsóbbak, ami ebben a szegmensben kifejezetten rossz eredménynek számít.

A többi nagy luxus ékszer- és óragyártó, mint a Cartier és a Tiffany is visszaesést vár a 2009-es évtől. Egy felmérés eredménye szerint a hagyományosan sok vásárlást hozó Valentin-napon 16 százalékkal kisebb lesz a forgalom, mint 2008-ban.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5