A szürkemarha és a francia pezsgő randevúja

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Sofitel Budapest Maria Dorottya szállodában a luxus egy csipetnyi franciás bájjal és a magyaros zamattal keveredik. A hotel Paris Budapest Café nevű éttermének étlapján a francia és a magyar gasztronómia jellegzetes fogásaival, illetve az ezek házasságából született kreációkkal találkozunk. A francia életstílus lélegzetellállító kilátással párosul, mindez úgy, hogy közben a párizsi nívóhoz szokott vendég sem felejti el, hogy Budapesten van.

A frissen felújított ötcsillagos szálloda francia életstílust varázsol Budapest szívébe. A Paris Budapest Café, a szálloda különleges hangulatú éttermének vendégei különleges ízharmóniáknak lehetnek tanúi.

A kreatív konyhája folyamatosan megújul, a legújabb trendekhez és az évszakokhoz igazodva. Az ízekért Alain Losbar mesterszakács, a szálloda vezető séfje a felelős, aki 2007 júliusa óta főz a magyar és a külföldi vendégeknek. Amikor megérkezett, a legfontosabb feladata az volt, hogy felfrissítse mesterszakácsokból álló csapata francia konyhaművészetről alkotott ismereteit.

A francia étekmester szerint a főzés egyik legfontosabb fázisa a megfelelő hozzávalók kiválasztása. A croissant-hoz egyenesen Franciaországból hozzák a vajat, hiszen így lesz csak igazi a sütemény, az ételek mellé pedig a vendég valódi francia pezsgőt kóstolhat, amelyet kizárólag ebbe az étterembe importálnak.

Ugyanakkor ragaszkodnak ahhoz is, hogy Magyarországon magyar alapanyagok felhasználásával készüljenek az ételek, így a szálloda konyháján napi rendszerességgel szerepelnek szürkemarhából és mangalicahúsból készült fogások is.

A francia és magyar ízek randevújából született többek között a citromfűvel ízesített lencseleves sült libamájjal és a szürkemarhabélszín Pont-Neuf burgonyával, bearni vagy zöldborsmártással. A brokkoli krémlevest posírozott tojással és erdei gombákkal kínálják, a mangalicát káposztásburgonya-pürével és lecsómártással szolgálják fel.

A magyaros fogások kedvelői almával, hagyma confit-tal és paprikával készült véres hurkát, libamájjal és paprikás mártással kínált hortobágyi palacsintát is találnak az étlapon, és persze nem hiányozhat a kínálatból a gulyásleves és a marhapörkölt sem.

Az étkezeseket olyan édességekkel zárhatjuk, mint a csilis csokoládé tart mascarpone krémmel és málna coulis-val, vagy a kókusz- és ananászkrémszelet. A gasztronómiai kultúrák találkozása a desszerteknél is tetten érhető: a pisztácia tart például tokaji mousse-szal készül.



Alain Losbar, az ízek felelőse

A Paris Budapest Caféban az evésnek minden érzéket megmozgató élmények kell lennie, így nemcsak az ízekre, hanem a látványra és a kiszolgálásra is nagy hangsúlyt fektetnek. Az étkezések rituálék, amelyeket a két ország gasztronómiai hagyományai tesznek teljessé.

Az étterem a különleges alkalmakra speciális menüt kínál, napi Business Menü jóvoltából pedig üzleti ebédek helyszíne is lehet. Valentin-napra természetesen igazi romantikus estéhez méltó, afrodiziákumokban gazdag fogásokat szolgálnak fel.

A meghitt este egy pohár pezsgővel indul, az előétel pedig libamájjal és vaníliás mangó chutney-val kínált kacsa terrine. Ezt rostonsült kagyló követi vargányagombás rizottóval, zöldspárgafej parmezánchips-szel és folyamirákszósszal, a főétel pedig gyömbéres-korianderes szószban, párolt idényzöldség-csíkokkal kínált, serpenyőben sült borjúkaraj.

A két főre 27 ezer forintba kerülő menüt egy különleges desszert, a csokoládé moelleux koronázza meg, amelyet fahéjas narancssalátával és mentás angolkrémmel tálalnak.

A két nemzet közötti kapocs a bor, így az étterem borlapján nemcsak a legkiválóbb francia borok, hanem szekszárdi, egri, kunsági, villányi és termászetesen tokaji nedűk is szerepelnek. Az étterem személyzetének szakértő segítségével pedig szinte lehetetlen rosszul választani.



Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5