Luxusüdülő épülhet a Dunakanyarban

Címkék: wellness, hotel, Magyarország, Nagymaros

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Szálloda és wellnessközpont épülhet a Dunakanyarban, a hotelbe száz szobát és egy konferenciaközpontot is terveznek. A négycsillagos szálló mellett visegádi termálvizet felhasználó fürdőt is szeretnének.

Négycsillagos hotellé alakíthatják át azt a háromszintes épületegyüttest, amelyet annak idején a bős-nagymarosi erőműrendszeren dolgozó osztrák vendégmunkásoknak építettek. Petrovics László, Nagymaros polgármestere elmondta, hogy mivel a nagyberuházás részeként tervezett építkezés félbemaradt, a szállóba végül nem költöztek lakók.

A Dunakanyar hegyoldalán álló épület sokáig állami tulajdonban volt, majd hosszas jogi huzavona eredményeként 2002-ben az önkormányzat tulajdonába került - tette hozzá a polgármester.

Forrás: mti
Ilyen környezetben luxus a pihenés

Azóta többféle hasznosítási lehetőség is felmerült, szó volt például arról, hogy öregek otthona vagy egy felsőoktatási intézmény létesülne itt, ám ezek az elképzelések különböző okokból kifolyólag nem valósultak meg.

Most azonban már megkezdődtek az előtárgyalások egy befektetővel, aki az azóta tönkrement épület egy részét lebontaná, és helyére egy négycsillagos, hozzávetőleg 100 szobás, magas színvonalú szállodát építene, amely egy konferenciaközpontot is magában foglalna.

Az elképzelés szerint a szállónak az önkormányzat is tulajdonosa marad mindaddig, amíg a vételár teljes összegét a vevő ki nem fizeti.

A polgármester kiemelte, hogy az új létesítmény egyúttal része egy idegenforgalmi fejlesztési programnak is, ennek keretében a sportpálya közelében hamarosan egy termálkút fúrásának munkálatai kezdődnek. Geológiai szakvélemények szerint ugyanis itt a várossal szemben található visegrádi termál-, és gyógyvízhez hasonló természeti kincs rejlik, ez pedig egy termálfürdő létrehozásához teremtené meg a feltételeket.

Petrovics László kitért arra is, hogy az új szálloda és fürdő felpezsdíthetné a Dunakanyarban található város turizmusát. A 4 800 lakosú településen jelenleg kevés a munkahely, az emberek nagy része a fővárosba, vagy Vácra jár dolgozni, az új létesítmények viszont önmagukban is hozzávetőleg 160 munkahelyet teremthetnek.

A megélénkülő idegenforgalom a helyi vállalkozóknak is megélhetést jelenthet, új éttermek, vendéglátóipari egységek nyílhatnak Nagymaroson.

MTI - Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5