Milliomos lett a hamburgerhamisító

Címkék: milliomos, séf, étel, könyv, Todd Wilbur

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Todd Wilbur abból gazdagodott meg, hogy felfedte a gyorséttermekben kapható ételek otthoni elkészítésének fortélyait. A séf könyvei 4 millió példányban keltek el.

Forrás: http://www.reviewjournal.com
Az utánzás nagymestere
A Las Vegas-i séf először a Big Mac elkészítését tette közzé, majd a KFC, a Pizza Hut, a Burger King és a TGI Fridays következett. Az eljárásokat ismertető könyvekből mintegy 4 millió példányt adott el, és több mint 400 étel elkészítését kísérletezte ki.

Az egész a nyolcvanas évek végén kezdődött, amikor Wilbur postaládájába egy lánclevél érkezett, amely egy népszerű édesség, a Chocolate Chip Cookies (csokoládés keksz) receptjét tartalmazta. Az egyébként használhatatlan receptet állítólag egy nő vásárolta meg a gyártótól. Wilbur ekkor elhatározta, hogy megtalálja a helyes receptet.

A desszertet körülbelül a hatodik próbálkozásra sikerült elkészítenie. Az eredményt letesztelte a barátain, akik a kekszeket nem tudták megkülönböztetni a készen kapható terméktől. A séf ezután kedvet kapott a receptek rekonstruálásához. Első útja egy McDonald’s-ba vezetett, hogy megfejtse a Big Mac rejtélyeit.

"A titok a különleges szósz" - árulta el a séf, aki az öntet leszűrése után különféle összetevőkre, többek között hagymadarabokra lett figyelmes. Wilbur szerint ezután nincs más hátra, mint újra összerakni az ételt, kikísérletezni, hogy mennyi húst tartalmaz. A középső zsemleszeletet házilag kell elkészíteni, a boltokban ilyet hiába is keresnénk.

Wilbur sorban megfejtette a többi étteremlánc receptjeit is, majd tanulmányozta a főzőműsorokat és a szakácskönyveket. Az ételek elkészítése azonban sokkal könnyebbnek bizonyult, mint egy könyv megjelentetése, ráadásul első receptgyűjteményeit válaszra sem méltatták a kiadók, így Wilbur továbbra is szakácsként dolgozott a megélhetéséért.

Végül 1993-ban sikerült kiadnia a Top Secret Recipes (Szigorúan titkos receptek) című könyvet, és miután az egyik főzőműsorba is meghívták, a könyv első 10 ezer példánya azonnal elkelt. A receptgyűjtemény jelenleg hét verzióban kapható: készült könyv például az éttermek számára és a zsírmentes fogásokra vágyóknak is.

Azt nem árulta el a séf, hogy pontosan mennyit sikerült kaszálnia a könyveivel, az azonban bizonyos, hogy jövedelme fontokban számolva is a milliomosok táborába emelte.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5