Hármasban tölthető éjszakák a fedélzeten

Címkék: Európa, repülőgép, hotel, lakosztály

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy forgalmon kívül helyezett Boeing repülőgép fedélzetén nyílt meg Svédországban a Jumbo Hostel. A Stockholm közelében levő szállodában a pilótafülke számít a legdrágább lakosztálynak, a legolcsóbbak pedig a háromágyas, hat négyzetméteres szobák.

A repülőgépen való éjszakázást az utazók szükséges rossznak tekintik, amely megkeseríti az érkezés első óráit.  A fedélzeten azonban kényelmesen is lehet pihenni. Ennek egyik módja az, hogy az utasok sokjegyű összeget áldoznak arra, hogy egy-egy luxuskategóriás járaton foglaljanak helyet. A másik megoldás pedig az, hogy a repülőgép a földön marad.

Forrás: http://www.luxury-insider.com
Nem a kényelemről szól

A stockholmi Arlanda repülőtér bejáratánál levő Jumbo Hostel egy forgalmon kívül helyezett Boeing 747-es repülőgép fedélzetén található. Az utastérben apró, de kényelmes szobákat alakítottak ki, laposképernyős televíziókkal és WiFi hálózattal.

A repülőgépből lett szálloda természetesen nem a teljes kényelemről szól, a szobák alapterülete mintegy 6, a belmagasság pedig 3 négyzetméter. A mosdók és a WC-k a folyosón találhatók. Egy szobáért 1350 svéd koronát (37 ezer forintot) kérnek, de van lehetőség arra is, hogy a vendég csak egyetlen ágyért fizessen, ebben az esetben azonban két idegennel kell osztoznia a szobán. Természetesen  csak azonos nemű utasok kerülnek egy szobába.

Forrás: http://www.jumbohostel.com
Lakosztály a pilótafülkében

Az egyetlen deluxe "lakosztályt" a pilótafülkében alakították ki, és ehhez saját fürdőszoba is tartozik. A kiemelt árfekvésű, 3300 svéd koronába (90 ezer forintba) kerülő szobából egyedülálló kilátás nyílik az Arlanda repülőtérre.

A hotel nemcsak a szállóvendégeket várja, hanem azokat is, akik egyszerűen csak kíváncsiak az egyedi szálláshelyre. A repülőgép bal szárnyán kialakított kávézóba bárki betérhet egy italra vagy egy ebédre.

A hotel tulajdonosa, Oscar Diös 2006-ban vásárolta a kiöregedett, 1976-ban készült gépet, amely a Transjet nevű, 2002-ben becsődölt svéd légitársaság szolgálatában állt.

A repülőgép a  "Liv" nevet kapta új tulajdonosától, lánya után. A gép eredetileg a Sinagpore Airlines részére készült, később a Pan Am flottájában is repült. 

A tulajdonos 2007-ben szerezte meg az átépítéshez szükséges engedélyeket, az átalakítás pedig egy évvel ezelőtt kezdődött meg. A szigetelés és a légkondicionálás mellett a fűtést is meg kellett oldani, és egy speciális alapozás is készült a gépnek.
Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5