Nyakig borban a wellnesshotelben

Címkék: Vinoterápia Tarcalon

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A bor számos szépítő hatását már az ókorban is ismerték, és természetesen itt nemcsak arra gondolunk, hogy a kellő mennyiség elfogyasztásával szebbnek látjuk a környezteünkben levő embereket és a világot. A revitalizáló hatásnak semmi köze az alkoholhoz, a titok a szőlő magjában és az abban rejlő fiatalító hatású antioxidánsokban rejlik. A tarcali Andrássy Kúria vinoterápiás kezeléseit teszteltük.

Az exkluzív boros kezelésre néhány környékbeli pincészet más jellegű vinoterápiás élményei után kerítettünk sort a tarcali Andrássy Kúriában. A kivilágított, havas szálloda látványának hatására egy pillanatra karácsonyi hangulatba kerültünk, ehhez talán az is hozzájárult, hogy nem sokkal az érkezés előtt találkoztunk a karácsonyi asztal szereplőivel, a tokaji aszúborokkal.

A szőlő magjának kivonata fiatalít és hidratál

Az éppen zajló konferencia ellenére nem volt zavaró nyüzsgés, amikor megérkeztünk a recepcióra. A négycsillagos szálloda wellness-részlege csak néhány méterre található a recepciótól, mégis egy másik világot találtunk az üvegajtók mögött.

A többszintű teret a zöldes fényben úszó, feszített víztükrű úszómedence uralta, a lépcsők és az oszlopok keleties hangulatot kölcsönöztek. Kicsit zavaróan hatott a hatalmas kivetítő a medence felett, amelyen egy sportcsatorna adása ment, de a férfivendégek nyilván nagyon értékelik, hogy jacuzzizás közben szurkolhatnak kedvenc csapataiknak.

Az öltözők az alagsori helyiségbe kerültek, és itt egy kicsit eltűnt a varázs, az apró szekrények és a szűkös hely miatt olyan érzésünk volt, mint amikor megérkezünk a fitneszterembe. Az elvarázsolt atmoszféra itt a föld alatt nem működött, és a zuhanyzókban sem folytatódott a fenti keleties hangulat.

Nem túl szerencsés megoldás, hogy a férfiaknak el kell haladniuk a női öltöző előtt, így az ajtót a hölgyeknek csak résnyire nyitva érdemes használni, és ez néha igen nehezen megoldható, főleg ha egy külsős vendég érkezik, kabátban és sporttáskával.

A kezelésekre a galérián található VinoSense Spában került sor. A padlót díszítő átlátszó négyzetek, amelyeken keresztül le lehet látni a medence szintjére, kicsit elbizonytalanítják az enyhe tériszonnyal küzdő vendégeket, de tény, hogy nagyon látványosak.

Borterápia külsőleg

A borterápiával kapcsolatos kutatásokat egy francia gyógyszerész, Dr. Joseph Vercauteren kezdte el a hetvenes években. Felfedezte ugyanis, hogy a szőlőmagok nagyobb mennyiségben tartalmazzák az öregedést gátló polifenol nevű antioxidánst.

A bor kívűlről is szépít

Az első vinoterápiás kozmetikai termék csak a kilencvenes évek közepén készült el, amikor a kutató egy bordeaux-i házaspárral közösen megalkotta a Caudalie termékcsaládot. A kozmetikum olyan sikeres volt, hogy 1999-ben megnyitották az első vinoterápiás hotelt Les Sources de Caudalie (A Caudalie forrásai) néven.

A vinoterápia természetesen nem azt jelenti, nyakig elmerülünk a borban, sőt, a tömény borban fürdést a szakemberek egészségtelennek tartják. Viszont a szőlőből készült kivonatok, olajok és krémek bizonyítottan jót tesznek a bőrnek és a vérkeringésnek is.

Az Andrássy Kúriában saját fejlesztésű, szőlőből, szőlőmagból és borból készült VinoSense kozmetikumokat használnak, a szőlő a kúriához tartozó Andrássy Pincészet területeiről származik.

A vinoterápia alkoholmentes borszármazékkal, friss szőlővel, törköllyel, szőlőmag-és héjkivonatokkal készített fürdőt, testradírozást, masszázst és pakolást tartalmaz.

 

 

1.  Nyakig borban a wellnesshotelben
2.  Tokaji aszút a bőrnek

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5