Atombiztos kaszinó segítené a luxushotel működését

Címkék: luxus, utazás, hotel, szálloda, Greenbrier, Virginia

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A csődtől akarják megmenteni az amerikai Nyugat-Virginia állambeli Allegheny-hegyekben működő patinás Greenbrier szállót azzal, hogy kaszinót terveznek nyitni az alatta lévő, egykoron titkos atombunkerben. A Greenbriert 230 évvel ezelőtt alapították és mindig a legmagasabb körök látogatták. A múlt században ez volt Theodore Roosevelt és Eisenhower elnökök kedvenc pihenő helye. A második világháború idején hadikórházként szolgált.

Így aztán bárki nyugodtan robbanthat bankot. Megmenteni kívánják a csődtől azt az amerikai patinás szállót, amely alatt egy egykoron titkos atombunker helyezkedik el, amit kaszinóvá alakítanának.

A Greenbrier alatti bunkert Dwight D. Eisenhower amerikai elnök kezdeményezésére az 1950-es évek második felében építették a kormány és a képviselők, szenátorok számára.

Egy részét már régebben átalakították múzeumnak, de kevés látogatót vonzott. Novemberben néhány kártyaasztalt is elhelyeztek benne, de ez sem volt elég a szálloda veszteségeinek pótlására.

Felülről és alulról is értékes épület

A tulajdonos, a CSX vasúttársaság el akarja adni a 700 luxusszobával és parkjában száz kis villával rendelkező hotelt, mivel a múlt évi vesztesége meghaladja a 35 millió dollárt (7,4 milliárd forintot). Kockán forog az 1600 fős személyzet munkahelye, és a város is elveszítheti fő adóbevételi forrását.

Mentő alternatívaként kezdeményezte a polgármester a kaszinó megnyitásának tervét és egy, az eddiginél erőteljesebb kampányt a bunker látogatottságának növelése érdekében.

A bunker 15 méter mélyen fekszik a szálloda alatt, meredek lépcső vezet le hozzá a szállodából, és méternyi vastag ajtó védi. Ezer ember befogadására építették hálószobákkal, ebédlővel, kórteremmel, laboratóriummal, könyvtárral, rádió és tv-stúdióval, valamint egy ülésteremmel, amelyet a washingtoni kongresszusi teremről másoltak. Saját áramellátóval rendelkezett és két hónapig önállóan képes lett volna működni, de használatára végül nem volt szükség. Állapota épségéről a tengerészgyalogság gondoskodott.


MTI - Deluxe Magazin 

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5