Másodszor is győztünk az érmevébén

Címkék: ezüst, érem, Gyulai vár

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Magyar Nemzeti Bank által 2007-ben a "Magyar várak" sorozatban a gyulai várat ábrázoló 5000 forintos ezüst emlékérme lett az "Év érméje". A sikerre azután került sor, hogy tavaly egy ’56-as témájú 50 forintos nyert ugyanezen a versenyen. A díj sorsáról mindkét esetben a nagyközönség szavazatai döntöttek.

Az amerikai Krause Publications kiadó hosszú évek óta hirdeti és szervezi az év érméje pályázatát. A kiadó által felállított szakértői csoport választja ki több kategóriában az év érméje címre méltó érméket.  A kiadó 2007-ben első alkalommal - internetes szavazás formájában - hirdette meg a "közvélemény választása" kategóriát.

Az év érméje

A nemzetközi pályázatra az előző évi kibocsátások nevezhetőek, így a 2008-es pályázatra a 2007-es év új kibocsátásaival lehetett pályázni. Tavaly az első közönségdíjat az '56-os 50 forintossal Magyarország nyerte, és az idén is magyar érme kapta a legtöbb szavazatot.

A "Gyulai vár" emlékérme Kiss György alkotása. Az emlékérme előlapján a gyulai vár kontúros ábrázolása látható, a hátlapon pedig a gyulai vár, a mellette található tóval, melyben a vár képe tükröződik.

Az emlékérme 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, súlya 31,46 gramm, átmérője 38,61 mm, széle recézett. Az emlékérméből 8000 darab készült, ebből 4000 darab különleges - úgynevezett tükörfényes (proof) - technológiával.

Az érmét 2007. május 18-án bocsátotta ki a Magyar Nemzeti Bank, és a Magyar Pénzverő Zrt. a teljes meghirdetett mennyiséget értékesítette. A hivatalos díjátadóra február első hetében a World Money Fair nemzetközi éremvásáron kerül sor.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5