Mennyiből utazhatunk a télből a nyárba?

Címkék: luxus, utazás, 2008, luxusút, millió

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Terray István

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Van, aki már érzi a drága utak utáni érdeklődés csökkenését, és van, aki szerint erről még nem beszélhetünk. Népszerűek maradtak az olyan klasszikus célpontok, mint a Maldív-szigetek, és olyan "új" vidékek is kedvelt úti célok listájára kerültek, mint a Karib-tenger. Egyre többen szállnak luxushajók fedélzetére, és a téli golfutak is népszerűek. Ajánlatok és árak.

Nyugalmat és kalandot keresők

Ahogy a világban mindenhol, úgy a hazai tehetős turisták körében is igaz, hogy két csoportra oszthatók: vannak, akik a pihenést, mások a kalandot keresik. Utóbbiak egyre többen vannak, ők az aktív, felfedező turisták, mondta  el Salamon Péter, a VIP Travel régiós képviseletének vezetője.

A Seychelle és Maldív szigetek továbbra is a kedvelt célpontok közé tartoznak, Bali, Dominika vagy Srí Lanka néhány éve még az volt, ma már nem, mondja a szakember. A Karib tenger (és persze szigetei) viszont az utóbbi néhány évben lett kedvelt hely, ahogy Dubaj is népszerű a tehetős utazók körében.

Amikor a kényelem a legfontosabb


Kubának tavaly nagy felfutása volt, sok ötvenes üzletember érezte úgy, hogy még egyszer meg kell néznie a fiatal korában látott országot. Nekik rá kellett jönniük, hogy már a Castro érában sokat változott az ország, így nosztalgiázni nem alkalmas, de azért így is célpont. 

A Vista kínálatában találtunk olyan 11 napos kubai utat, ahol a vendégek luxus szolgáltatást nyújtó szállodában all inclusive ellátásban részesülnek. Mindez repülőjeggyel és asszisztenciával együtt 466 ezer forint. Amilyen sokan indultak viszont öt éve Mauritiusra, annyira kevesen utaznak ma oda, a magyarok  körében visszaesett népszerűsége.

A hazai cégvezetők, tulajdonosok utazási szokásaival kapcsolatban tudni kell, hogy a magyar cégek erősen építenek a vezetőikre. Sokkal nehezebben nélkülözik őket, mint például az osztrák vállalkozások, így a tehetős hazaiak jelentős része legfeljebb két hétre kerekedik fel. És ennek következménye, hogy sok hazai luxusutas nem tervez hosszú távra előre, inkább keresi a last minute megoldásokat Salamon Péter tapasztalatai szerint.

Kivételt jelentenek ez alól azok a felfedező turisták, akik eleve mindenre kiterjedő komplex biztosítást kötnek, így ha nem sikerül elhárítani az út előtt tornyosuló akadályokat, akkor sem bukják el a befektetett anyagiakat. A statisztikák szerint ötvenből mintegy hat utas lemondja a leszervezett utat, nekik jól jön, hogy biztosítójuk fizet az ilyen esetekben.

A luxusutazók szinte soha nem utaznak csoportos út keretében, de az egyéni utazásukkal kapcsolatban az az igényük, hogy lehetőleg teljes körűen leszervezzék nekik. Erre, és a VIP körülményekre nem is sajnálják a pénzt, így esetükben előnyt élveznek azok az utazási irodák, melyek helyi képviselettel rendelkeznek.

Fekete Zsuzsa, a Privilege Tours munkatársának tapasztalata szerint az egzotikus országokat célzó luxus utakat szinte mindig egyéni utazás keretében, legfeljebb kis, max 10 fős csoporttal veszik igénybe. A leginkább jellemző az, hogy egy, vagy két baráti házaspár, illetve család indul az útra.

Villa a Grenadán golfozóknak


Nem tartozik szorosan tárgyunkhoz, de el kell mondani, hogy egyre több tehetős magyar utas indul télen is havas tájakra, és nem csak a síelés kedvéért. A családosok Lappföldre utaznak, ahol rénszarvas által húzott és motoros szánnal fedezik fel a vidéket. Decemberben sok gyerek az ott élő "igazi" mikulástól kapja meg ajándékát, melyre a szülők általában többet költenek, mint egy középosztálybeli család összesen a karácsonyi ünnepekre. A gyermek nélküli fiatal párok közül egyre többen veszik az irányt az Antarktiszra, általában egy óriáshajó fedélzetén.

A hajós utak egyre népszerűbbek más célpontok esetén is, több társaság kínál valódi luxust nyújtó hajós körutakat. A Karib térségbe és Francia Polinézia területére szervezett hajóutakat is egyre többen keresik. A Sunny Islands kínálatában találunk Tobagón eltöltött 14 napos nyaralást. Superior szobában repülőjegyekkel együtt a karibi kikapcsolódás ára fejenként 2130 euró (570 ezer forint).

A Tensi kínálatában találjuk a Kolumbusz nyomában nevű utat, mely 7 éjszakás tengeri hajóutat és 5 éjszakás üdülést foglal magában Guadeloupe szigetén. A hét sziget felfedezését és pihenést egyaránt kínáló 14 napos utazás során négycsillagos szállodában és kényelmes kabinokban laknak a tehetős utazók, a költségek egymillió forintról indulnak.

A világkerülés, fél világkerülés ugyan több időt (és pénzt) vesz igénybe, mégis a cég évek óta népszerű útjai közé tartoznak a Privilege Toursnál. A következő, fél világot felfedező hajóútra már csak 1-2 fő fér jelentkezését fogadják el, a 23 napos 1,7 millió forint áru útra 15-20 fővel ideális elindulni, mondta el Fekete Zsuzsa. Világot kerülni olyanok indulnak, akik fizikailag még jól bírják a kihívásokat, de már rendelkeznek elég szabadidővel (és persze anyagiakkal). Általában a középkorúak és az idősödő korosztály tagjai ők, akik még igénylik útjukon a magyar kísérőt.

Az idei év slágere az aktív, felfedező típusú utazók körében Vietnám is, ahová általában két hétre utaznak.


Egy Kambodzsa felkeresését is magába foglaló kéthetes utazás ára 2500 euróról (667 ezer forintról) indul, és az extráktól függően könnyen felmehet 4000 euró (egymillió forint) fölé is fejenként.


Az összegben a Bécsből induló és belföldi repülőjegyek és csatolt költségei is benne foglaltatnak, mondja Salamon Péter.

 

 

1.  Mennyiből utazhatunk a télből a nyárba?
2.  Még meggondolhatjuk, hol sziveszterezzünk

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5