120 éves a Metaxa (x)

Címkék: Metaxa, Görögország, Sypros Metaxa

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

1888-ban egy ifjú görög, Spyros Metaxa a görög borvidékek termésének legjavát - három különböző szőlőfajtát - vegyítette több mint 200 összetevővel és megalkotta azt a különleges italt, aminek minden cseppjében a görög napfényt ízlelhetjük. Az azóta eltelt 120 év során világszerte milliók szerették meg és fogyasztják a METAXA névre keresztelt, a görög nyarak forróságát és kalandjait idéző italt.

120 éves lett
A 120. évforduló alkalomból világszerte 1888 ínyencnek nyílik lehetősége arra, hogy megízlelje a "Cask No 1" hordóban rejlő különleges nedűt, ami a METAXA "lelke".

Ugyanis ezen ital minden cseppje több mint kétszáz különböző összetevő 80 éve érlelődő aromáját rejti magában, és a METAXA minden típusa legalább egy-egy apró cseppnyit tartalmaz ebből a különleges folyadékból.

A "Cask No 1" hordóban rejlő nedű gondozását a METAXA Keverő Mesterek végzik, akik immáron 120 éve adják át egymásnak a titok kulcsát.

Konstantinos Raptis, a jelenlegi Keverő Mester úgy döntött, hogy ezt a kerek évfordulót azzal ünnepli meg a METAXA, hogy 1888 különleges üveget tölt meg a nedűvel, amit előtte Mesterek sora őrzött, és adott tovább a következő generációknak

Így született az AEN METAXA, a Metaxa valaha kibocsátott legöregebb variánsa. A mahagóni színben csillogó nektár minden egyes cseppjét átható büszke görög múlt jelképét nemes francia Cristal de Sevres üvegekbe töltötték, és különleges formájú, 20 karátos arannyal kézzel bevont kupakokkal zártak le.

A palack vonalait a dór építészet elegáns, ám egyszerű szépsége ihlette. A dizájn időtlen stílusa, az egyszerű, minimalista, kortárs, ugyanakkor a METAXA görög hagyományait közvetítő forma az AEN kivételességét hangsúlyozza. Minden egyes üveget egyedi sorszámmal és a Keverő Mester kézjegyével hitelesített, az eredetiséget bizonyító oklevéllel láttak el.

További információ itt érhető el!


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5