Jól mennek a luxuscégek részvényei a tőzsdén

Címkék: luxus, brand, márka, részvény, Vuitton

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Financial Times friss elemzése szerint a pillanatnyi részvénypiaci (viszonylagos) derűlátást két dolog okozza. Az egyik, hogy az USA recessziót megelőzni hivatott intézkedéseihez hasonlókra Európában is van kilátás. A másik, hogy a luxuscégek jó tőzsdei eredményeket produkálnak az év végén.

Az európai részvénypiacok brókereit reménnyel töltötték el a kilátásba helyezett intézkedések, hogy az amerikai kormányhoz hasonló, a recesszió elkerülését célzó intézkedéseket terveznek. Egy szakember szerint most ébredtek rá a befektetők, hogy mégsem jött el a világvége. 

Javuló decemberi kilátások

Például a németországi felmérések szerint a befektetői bizalom kismértékben ugyan, de javult. Az elemzők szerint ugyan gyenge az euró és olcsó az olaj, de az eurózónában tervezett gazdasági intézkedések így is segíthetnek.

Az év végi remények nem jelentik ugyanakkor azt, hogy a recessziót elkerülhetné a világ vagy Európa. Mégis, a karácsonyi vásárlások időszaka segít a kiskereskedőknek, és rajtuk keresztül az egész gazdaságnak. Itt az ideje annak, hogy fellélegezzenek az érintettek, ebben a luxuscégek eredményei is segítséget nyújtanak.

A luxusmárkák tőzsdei teljesítménye ugyanis kifejezetten nagy reményekkel töltik el az elemzőket. Az LVMH csoport (ennek egyik zászlóshajója a Louis Vuitton) például egymillió dollárért vásárolt részesedést a Christian Dior cégben.

Ennek köszönhetően a Dior-részvények ára 6,8, az LVMH részvényeké 5,3 százalékkal emelkedett (40, 64, illetve 48,22 euróra).

Más cégek is hasonlóan jó eredményeket mutattak fel, az elemzők szerint a Swatch és a Pernod kiváló eredménye is a decemberi felpörgő forgalomnak köszönhető.

A luxusbrandek között még 10 százalék fölötti részvénynövekedés is előfordult, ami az egész nemzetközi részvénypiacot húzza magával.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5