Házat vett a milliomos a hajléktalan családnak

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Húszezer dolláros mobil otthont ajándékozott egy milliomos egy szerencsétlenül járt asszonynak. A nő régebbi mobil háza akkor semmisült meg, amikor a lakóhelyén illetékes seriff átküldött rajta két traktort, mivel a házat költöztető trailer lerobbant az autópályán, és hatalmas forgalmi dugót okozott.

A hajléktalanná vált család számára gyűjtés indult, és az adakozók között egy milliomos is felajánlotta anyagi támogatását. Tim Bilxseth oregoni milliomos 20 ezer dollárt (4 millió forintot) utalt egy mobil otthonokat forgalmazó cég számlájára, és Frances Barton, a korábbi mobil ház tulajdonosa hamarosan beköltözhetett új otthonába.

Átmenetileg voltak csak hajléktalanok

Frances Barton, az átmenetileg hajléktalanná vált asszony november közepén egy fuvart rendelt, mert el akart költözni arra a Nicholas County területén található apró telekre, amelyet nemrégiben vásárolt. A szerény anyagi körülmények között élő asszony 200 dollárt (40 ezer forintot) fizetett egy szállítónak, akinek, mint utólag kiderült, nem is volt engedélye.

A házat szállító trailer azonban lerobbant az autópályán. A meghibásodott jármű óriási dugókat okozott, és órákig megbénította a forgalmat. A megye seriffje, aki a dugóban a forgalomirányítást végezte, elrendelte, hogy a lakókocsit azonnali hatállyal távolítsák el az útról.

Az asszony nem tudta az útról elszállíttatni a házat, ezért a seriff utasítást adott, hogy két traktorral rombolják le. A ház 12 embernek, köztük nyolc gyereknek adott otthont. A seriff még arra sem hagyott időt, hogy a szerencsétlenül járt lakók ingóságaikat eltávolítsák a házból.

Mindenük odaveszett, Frances Barton gyerekeinek összes ruhája és játéka is a mobilházban volt, amelyet az asszony annak idején 5000 dollárért (1 millió forintért) vásárolt. Ismerősöknél húzták meg magukat, és úgy nézett ki, hogy fedél nélkül kell ünnepelniük a hálaadást, amikor Bilxseth felajánlotta a segítségét.

A család új otthona egy három hálószobás, két fürdőszobás ház. A mobil otthont gyártó cég felajánlott egy nappali szobába és egy ebédlőbe való bútort és néhány festményt is. Bartonék azonban nem csak egy új lakókocsival lettek gazdagabbak.

Egy névtelen floridai 10 ezer dollárt (2 millió forintot) ajándékozott nekik, ezenkívül 7000 dollár (1,4 millió forint) gyűlt össze a megsegítésükre létrehozott bankszámlán. Ez összesen a lakókocsi értékével együtt több, mint a környéken egy átlagos háztartás összjövedelme.

Tim Bilxseth a mobil házért semmit nem kért cserébe, csak azt, hogy egyszer Barton is tegyen valami jót valakivel. Az oregoni ingatlanmágnás maga is nagy szegénységben nőtt fel, 15 évesen szamarakat árult. Később 1,3 milliárd dolláros vagyonra tett szert.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5