Már a Renoir-képek sem annyira kelendők

Címkék: Párizs, aukció, árverés, Lanvin, Christie’s

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy újabb nemzetközi árverés bizonyította be, hogy nem keresik úgy a műalkotásokat, ahogy az eladók szeretnék. Egy impresszionista és modern műveket felvonultató párizsi aukció alapján is úgy tűnik, a válság ezen a területen is érezteti hatását.

A francia divattervező, Jeanne Lanvin rendkívül értékes impresszionista és modern festményekből álló gyűjteményét árverezték el Párizsban. Az eladások (ahogy az utóbbi idők más nagy árverésein is) elmaradtak a várakozásokhoz képest, így elmondható, hogy a válság elérte az aukciósházakat is.

Egy árverésre került Renoir

Az árverést a Christie's rendezte, a cég 7,67 millió eurós (kétmilliárd forintos) össz-leütési árról számolt be. Ami annak fényében nem nagy summa, hogy 20 millió euróra (5,2 milliárd forintra) tartották előzetesen az egész gyűjteményt. Az alkotók között Pablo Picasso és Pierre-Auguste Renoir is szerepelt, a legmagasabb leütési ár utóbbi nevéhez kötődik.

A Kertben ülő nő napernyővel 1,16 millió euróért (303 millió forinért) kelt el, igaz, ennél magasabb összeget reméltek érte. Végül mindössze 23 alkotást vásároltak meg a 31 közül, a "maradékok" között egy mintegy hárommillió euróra (784 millió forintra) tartott Renoir is található. Edgar Degas, Eugene Boudin and Camille Pissarro képek sem kerültek új gyűjteményekbe.

Az aukciósház illetékese, Anika Guntrum azzal próbálta élét venni a nyilvánvaló kudarcnak, hogy a megfelelően árazott művek véleménye szerint el is keltek. Szerinte csak a túlárazott alkotásokat nem lehet eladni.

Valójában egyre biztosabbnak tűnik a nagy árverési házak őszi-téli aukciói alapján, hogy ezen a területen is érződik a pénzügyi válság.

Pedig gazdasági szakemberek szerint ilyen pénzügyileg labilis időszakban elképzelhető, hogy a befektetők fantáziát látnak a műkincsvásárlásban. Egyelőre nem tudni, hogy átmeneti jelenség-e az értékes festmények iránti viszonylagos érdektelenség, vagy változik a helyzet.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5