A legjobb utazási ajánlatok advent idejére

Címkék: uzatás, Bécs, Európa, Magyarország, hotel, advent

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy adventi útról az ünnepi fényekkel kivilágított városok, a forralt bor és a vásárlás jut eszünkbe. A buszos, sietős bevásárlóutak mellett többnapos kikapcsolódást is választhatunk, hogy felkészüljünk az ünnepi hajtásra. A legújabb trend szerint egyre többen utaznak Dubajba és Törökországba is az ünnepek előtt.

Az adventi készülődés nem az igazi egy hangulatos karácsonyi vásár meglátogatása, a forralt bor és a vásárlás nélkül. Az utazási irodáknál az adventi időszak már külön szezonnak számít, amikor az utazók a külföldi karácsonyi vásárok és az ünnepi hangulat miatt megrohamozzák Bécs és más ausztriai települések, illetve európai nagyvárosok főtereit, szállodáit.

Párizs kedvelt téli úti cél

Míg a legtöbben csak néhány napos lazítást engednek meg maguknak az ünnepek előtt, akadnak, akik ilyenkorra időzítik a téli üdülést, hogy elkerüljék a két ünnep közötti főszezonban szokásos tömeget és az emelt árakat.
A drágább utak esetében azonban a forgalom kissé elmaradt az idén a várttól.

"A pénzügyi válság egyben fogyasztói válság is, ezt az utazási irodák is megérzik" - mondta Salamon Péter, az Álomutak utazási iroda egyik tulajdonosa. "Az utazás nem tartós fogyasztási cikknek számít, és mint ilyenre, az emberek óvatosabban költenek."

Sajnos több kisebb iroda csődbe ment, mert az adventi utakra nem volt elég jelentkező, a vendégek inkább a két ünnep közötti wellnesshétvégékre fizettek be Magyarországon. Ugyanakkor sokan úgy gondolkoznak, hogy egy hétvégi bevásárló út vagy egy néhány napos városlátogatás még belefér, tette hozzá Salamon Péter.

"A prémium kategóriát az egyéni szervezésű utak jelentik" - mondta Ladányi Diána, a Mercator Holiday utazási iroda értékesítője. A vendégek első osztályra foglaltatnak repülőjegyet, és természetesen a luxusszállodákat keresik. A legkedveltebb téli desztinációk New York, Párizs és Isztambul.

Az adventi időszakban egyébként kevesen mennek luxus jellegű kikapcsolódásra, inkább az olcsóbb, egynapos buszos bevásárló utakat keresik, és az ünnepek idejére fizetnek be luxusüdülésekre.

Ha advent, akkor Bécs

A különféle utazási trendek ellenére a bécsi adventezésmég mindig listavezető. Sok irodában nem is keresnek más úti célokat, a tengerentúlra nem igazán utaznak ebben az időszakban. Az irodák számos adventi utat kínálnak, bár a cikk megjelenésekor lehet, hogy csak az utolsó helyek is betelnek.

Még mindig Bécs a legnépszerűbb

A csoportos buszos utak természetesen nem kifejezetten a luxusról szólnak, viszont a legtöbb irodában foglalhatunk prémium kategóriás szálláshelyeket az utakhoz.

Egy Bécsben és Badenben eltöltött adventi hétvége személyenként 30 ezer forintba kerül, négycsillagos hotelben. A program, amelyet számos iroda értékesít, a bevásárló út és a wellnesshétvége sajátos egyvelege: útközben egy kis shoppingolás Pandorfban, majd a résztvevők Badenben egy négycsillagos szálloda wellnessrészlegében gyűjthetnek erőt a karácsonyi hajtáshoz.

Aki inkább az adventi hangulat miatt kel útra, olyan programot is választhat, ahol a bécsi vásár mellett a karácsonyi város, Steyr karácsonyi forgatagába látogathat, a szervezők inkább a múzeumokra és a kirakodóvásárokra helyezik a hangsúlyt.

Az Adutours városnézéssel egybekötött adventi utat is szervezett, amelyben Nürnberg, Passau, Steyr és Linz nevezetességeit és karácsonyi vásárait járják végig a részvevők. A háromnapos út 38 ezer forintba kerül.

 

 

1.  A legjobb utazási ajánlatok advent idejére
2.  Lappföld, Dubaj és Magyarország

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5