Évi 5 millióért vitatják meg problémáikat a gazdagok

Címkék: milliomos, Egyesült Államok, klub, gazdag

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A gazdagok legszívesebben egymástól kérnek tanácsot, ha a vagyonuk kezeléséről vagy éppen elköltéséről van szó. A Prosperitas nevű, egyesült államokbeli, zártkörű klub tagjai évi 25 ezer dollárt fizetnek azért, hogy hasonló anyagi körülményekkel rendelkező milliomosokkal vitassák meg a hatalmas vagyonnal járó problémákat.

Az ötlet Frank Kavanaugh kaliforniai milliomostól származik. A milliomos a Paul Merage üzleti főiskolával közösen hozta létre a Prosperitas nevű szervezetet, ahol a mágnások egyetemi közösségre emlékeztető elitklub keretei között kérhetik ki egymás tanácsát.

A klubtagok döntik el, ki kerülhet be

"Nem akarom kizárólag az anyagiakra helyezni a hangsúlyt" - mondta Mr. Kavanaugh. Az alapító szándéka az, hogy a tagok úgy érezzék magukat, mintha a főiskolán lennének, ahol annak idején akár egész éjszakákat töltöttek a barátaikkal folytatott vitákkal.

A találkozók alkalmával a milliomos bankszámlával rendelkező tagok olyan kérdésekre keresik majd a választ, hogy tulajdonképpen mire is való a pénz, és hogyan lehet a gazdag gyerekekből felelősségteljes felnőtteket nevelni. A szeánszokon ezenkívül befektetéssel kapcsolatos kérdések is szóba kerülnek majd, és azt is megvitatják, hogyan lehet élni a rengeteg pénz birtokosaként.

A csoport ezenkívül betekintést nyer az üzleti iskolának otthont adó egyetem szegénységgel, oktatással és egészségügyi ellátással kapcsolatos kutatásaiba. Az alapító azt is kiemelte, hogy a szervezet nem a kereskedelem újabb helyszíne lesz, az árusítás tilos.

A Prosperitas tagjai évi 10-12 alkalommal fognak találkozni. Az elitklub maximum 10-20 taggal fog működni.

Később elképzelhető, hogy több helyszínen is létrehoznak hasonló csoportokat. Azt, hogy kik méltók arra, hogy tagjaik közé kerüljenek, a klub tagjai döntik el. Az elsődleges feltétel a minimum 10 millió dolláros (2 milliárd forintos) éves jövedelem.

A tagdíj 25 ezer dollár (5 millió forint) lesz, amiből 24 ezret az egyetemnek ajánlanak fel. További, kevésbé egyértelmű kritérium, hogy vállalkozó szellemű, művelt embereket várnak, és az sem probléma, ha igen eltérő világnézettel rendelkeznek.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5