Exfelesége pénzét költi a milliárdos

Címkék: milliárdos, botrány, per, Egyesült Államok

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

60 millió dolláros közös vagyonuk elherdálásáért és veszteséges befektetések miatt indított pert exfelesége Henry T. Nicholas III botrányos előéletű milliárdos, a Broadcom társalapítója ellen. Az asszony állítólag az adóját sem tudja befizetni.

Stacey Nicholas azt állítja a kaliforniai Orange County bírósághoz benyújtott keresetében, hogy exférje pazarló életmódjának következtében alig maradt készpénze, írta az LA Times online kiadása. Az asszony szerint a milliárdos nem alkalmas a cég vezetésére, ezért azt kérte a bíróságtól, hogy távolítsa el exférjét közös cégük menedzsmentjéből.

Limuzint vett az anyukájának

A petíció szerint az egykori házaspár közös birtokának értéke 2 milliárd dollárról a felére csökkent Nicholas helytelen pénzügyi döntéseinek következtében. Közös vagyonuk nagy része, 600 millió dollár (120 milliárd forint) Broadcom-részvényekben fekszik. Stacey Nicholas szerint a milliárdos az ő engedélye nélkül gazdálkodott a pénzzel, és ebbe bevonta üzlettársait is, akik az asszony szerint szintén bűnözők.

Az exfeleség felháborodásának egyik oka egy 3,1 millió dolláros (626 millió forintos) limuzinról szóló számla volt. A luxusautót Nicholas állítólag az anyjának vásárolta. Korábban kiderült, hogy 30 millió dollárt (6 milliárd forintot)  költött egy titkos szex- és drogbarlang megépítésre, amely kaliforniai lovasfarmja alatt található. A rejtekhely nemcsak a mágnás bordélyházának adott otthont: a milliárdos rendszeresen vendégül látta barátait is.

Az exfeleség ezenkívül azért is perel, mert a milliárdos rendszeresen veréssel fenyegette, és körülbelül 1 millió dollárt (201 millió forintot) költött nyomozókra, akik nemcsak őt, hanem három gyermekét és európai partnerét is figyelték. Mrs. Nicholas úgy érzi, hogy ezek után egyáltalán nem számíthat exférjére, mint üzlettársára, mondta az asszony ügyvédje.

Sem a milliárdos, sem igencsak sokat foglalkoztatott ügyvédje, Joseph L. Wyatt nem reagált a lap megkeresésére.

A milliárdos 1987-ben kötött házasságot Stacey-vel, és 2002-ben adta be a válópert. Bár a válást 2006-ban mondták ki, a csatározások a mai napig folynak az anyagiak miatt. Henry T. Nichols III ellen jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban: több millió dolláros csalásért és drogok birtoklásáért, illetve terjesztéséért kell felelnie a bíróságon.

A vád szerint nemcsak saját, hanem üzletfelei italába is tett a kábítószerekből, az érintettek tudta nélkül.

Ezenkívül vádat emeltek a milliárdos és üzlettársa, Willam Ruehle ellen, részvényopciók manipulációjáért.

1999 és 2005 között a két vádlott dollármilliókat keresett azzal, hogy tisztességtelen üzleti magatartást folytattak a tőzsdén, és fontos üzleti dokumentumokat hamisítottak meg.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5