Több mint egymillió egy pohár konyakért

Címkék: konyak, brandy, London, hotel, Lanesborough

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A világ legrégebbi konyakja került egy londoni bár itallapjára. Az 1770-ben desztillált brandyből egyetlen pohár több mint egymillió forintba kerül, mindez egy olyan luxushotel bárjában kapható, ahol a királyi lakosztály szezonban 3,8 millió forint egy éjszakára.

A londoni Lanesborough Hotel kínálja gazdag vendégeinek a világ legrégebbi konyakját. Az 1770-ben (Beethoven születésének évében) desztillált italt a szálloda Library (Könyvtár) elnevezésű bárjában szolgálják fel: 6000 dollárba, azaz 1,27 millió forintba kerül belőle egyetlen pohárnyi.

Ebben az elit könyvtárban palackok sorakoznak a polcokon, és egy szakavatott mixer a könyvtáros. Folyékony történelemnek (Liquid History) hívják azt az elit kollekciót, melynek a méregdrága ital a legújabb darabja.

A "könyvtáros" munkában

Ez az ár igencsak megdönti a gyűjtemény korábbi rekordját, amit tavaly állított fel egy XIII. Lajos korabeli brandy. A Fekete Gyöngy konyakból egy feles ugyanis "mindössze" 2500 dollár (529 ezer forint).

Amellett, hogy 240 éves italt kínálnak, most nyitottak a luxushotelben egy különleges szivarszobát is, mely a maga nemében szintén egyedülálló.

A humidor ezer szivarja közül válogathat az a szerencsés dohányos, aki bejut ide, 25 törzstagnak pedig saját szivartároló rekesz is jutott.

A Lanesborough Hotelben találhatóak egyébként London legdrágább szobái is. A királyi lakosztály 8 és 12 ezer font (2,5 és 3,8 millió forint) közötti áron foglalható el egyetlen éjszakára. Ennek fényében már nem is tűnik lehetetlennek, hogy valamelyik vendég rendeljen magának a különleges minőségű és árú italok közül.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5