Ajánlott luxusórák a fa alá

Címkék: ékszer, óra, karácsony, kínálat, Watch De Luxe

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az ékszerek és órák általában telitalálatnak számítanak a karácsonyfa alatt, persze leginkább akkor, ha sikerül eltalálnunk a megajándékozott ízlését. Egy kiváló márka modelljével nem tévedhetünk olyan nagyot, ezért úgy döntöttünk, körülnézünk néhány prémium kategóriás órákat kínáló budapesti üzletekben, milyen kínálattal várják decemberben a vásárlókat.

Az inkognitóban végzett "terepfelmérést" a Váci utcában kezdtük, és bár pillanatok alatt elkölthettük volna képzeletbeli pénzkötegeinket, azért határokat szabtunk: 200 és 500 ezer, illetve 1 millió forintos igazodási pontokhoz képest igyekeztünk "vásárolni".

Watch De Luxe

A Váci utcáról csak néhány lépés erejéig kell letérni egy Kristóf térnek nevezett mellékutcában, és máris a környék legkülönlegesebb óraboltja előtt találjuk magunkat. A Watch De Luxe a legnevesebb márkák gyűjtőhelye, ahol a Vacheron Constantinoktól kezdve az Omegán át a Jaeger-LeCoultre-ig szinte minden svájci és nem-svájci luxusbrand terméke megtalálható.

Forrás: www.wdl.hu
Az egyik legnagyobb kínálatú óraüzlet: Watch De Luxe

Az ajtón belépve rendezett üzletkép fogadott bennünket, ám ezzel keveset törődve a női karórákhoz léptünk, és 200 ezer forintos kategóriában érdeklődtünk elegáns és fiatalos órák iránt.

Kíváncsiságunkat kedves és szakértő hölgy csillapította a releváns modellek bemutatásával, amikor is a feladatot annyival bonyolítottuk, hogy dátumkijelzős modell után kutakodtunk, ami rögvest feltolta az addig megcélzott 200 ezer forintos határt annak duplájára.

Kiválasztottunk végül egy Breitling Colt Oceant, ezt a Superquartz szerkezetes, ízléses órát akár 500 méteres vízmélységig is használhatja a megajándékozott, akinek persze nem kell tudnia, hogy egy 445 ezer forintos órát visel.

Szintén Breitling volt az a modell, amely szintén felkeltette érdeklődésünket, a Windrider Cockpit kiválasztott darabja azonban inkább a következő árkategóriába sorolható. Megfigyeltük, hogy ennek már valamivel nagyobb a számlapja, és méreténél fogva közelebb áll az unisex darabokhoz.

A 757 ezer forintos óra - amint a neve is elárulja - a levegő milliomosainak készült, ezért kevésbé jó vízállóságról tanúskodik a gyártó. A modell vonzó oldala, hogy a svájci kronométerellenőr intézet (COSC) pontossági tanúsítványt állított ki.

Forrás: www.wdl.hu
Két Breitling-modellt is kinéztünk a fa alá

Ha valaki esetleg a karácsonyi előtti óraakciókra vár, annak rossz hír, hogy ebben a boltban nem lesznek ilyenek, viszont aki hajlandó elég nagy összeget áldozni egyetlen órára, az igazán széles kínálatból válogathat.

Aki 200-500 ezer forintnál is többet szán az ajándékra, válogasson a Vacheron Constantin és hasonló modellek közt, mi egy lenyűgözően szép modellnél tettük le a voksunkat. A kiválasztott egy 6 millió 325 ezer forintba kerülő IWC Portuguese volt, amely öröknaptárával és decens holdfázis-kijelzőjével keltette fel figyelmünket. Ez az a fajta óra, amelyiknek a bal alsó negyedében az évszámokat egy négyjegyű tárcsán írja ki a szerkezet, ráadásul hét napig nem kell felhúzni.

Poén, Németh Péter, Helvetia, Orex

Ha a boltból kilépve kicsivel tovább haladunk a Ferenciek tere irányába, hamarosan megtaláljuk a Poén óraboltot, és mert annyira könnyen tréfálunk képzelt bankjegyeinkkel, ide is betértünk.

Itt pattogós techno zene fogadott minket, amiből nagyjából következtethetünk a választékra is, és valóban: a személyzet segítségével hamar találtunk egy 45 ezer forintba kerülő, esztétikus, egyszerű, de nagyszerű Doxát.

A kínálat nem annyira bőséges, és a Watch De Luxe-hoz viszonyítva kevésbé zavarba ejtők az árak, 200 ezer alatt igen könnyen találunk bármilyen nekünk tetsző darabot. Az Orisok és a Fortisok között is kinéztünk egy-egy 50 és 60 ezer forint körüli modellt, a nyertes óra viszont a Doxa maradt.

Omega Seamaster hölgyeknek, körülbelül 360 ezerért

Egyébként érdemes tudni, hogy itt is lehet drágábban vásárolni, az üzlethelység hátsó részében a gyűjtői példányok találhatók.

Ahogy tovább sétálunk a Váci utcán, arra lehetünk figyelmesek, hogy az egyik mellékutcában vörös szőnyeget terítettek le a turisták kedvéért. Ezen a csalogató ösvényen mi is végighaladtunk, hogy megnézzünk a Németh Péterről elnevezett órás szaküzletet.

Ide is betértünk, és a női órák iránt érdeklődve azt tapasztaltuk, itt mintha a földön járnának az árak. A kiszolgálás szakszerű itt is, a megszólított hölgy igazi karácsonyi csecsebecsével ismertetett meg minket: a Longines 157 ezer forintos modelljével. A dátumkijelzős alapmodell egyébként lehetne akár egy női gyűjtemény alapja vagy egy mindennapi használatra szánt darab is. A helyszínen egyébként javításokat is vállalnak, ahogyan a legtöbb órásboltban ez szokás.

Az imént említett üzlettől mindössze néhány lépésnyire található a Helvetia, ahol hosszas nézelődés után egy női Omega Seamastert néztünk ki, 360 ezer forintért. A svájci luxusmárka megbízható karórái hosszú távra szólnak; egyébként persze drágább és olcsóbb órákat is találunk ebben az üzletben. A Helvetiában kifejezetten akciókkal próbálják vásárlásra ösztönözni a járókelőket, ami nem mindegyik üzletről és persze itt sem a kínálat egészéről mondható el.

Összességében elmondhatjuk, ha a budapesti belváros felé visz az utunk, és éppen karóra után kutatunk, mindenképpen érdemes végigjárni a fentebb felvázolt utat.

Útközben Orex üzletekkel és olyan butikokkal is találkozhatunk, ahol a legújabb, 20-30 ezer forintos divatórák között válogathatunk, persze az Orexben például a komolyabb darabok a hangsúlyosak.

Amennyiben középkategóriás karórát választanánk, a Váci utca közvetlen közelében található üzletek közül gyakorlatilag mindegyik jó vétel helyszíne lehet, negatív tapasztalatunk karácsonyi villámtesztünk alkalmával sehol sem volt.

Viszont ha speciális kívánságaink - és jó anyagi lehetőségeink - vannak, akkor a Watch De Luxe szalonban érdemes körülnéznünk.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5