Csinos, okos, de bonyolult vele az élet

Címkék: High-tech, mobil, LG, KS20, telefon

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az LG KS20 elsősorban méretével, árával és külsejével hódít az okostelefonok egyre nagyobb piacán. A leginkább PDA hagyományokat továbbvivő mobillal a legnagyobb bajunk a rajta futó operációs rendszerrel volt. Annak, akinek az időnként nehézkes használhatóság belefér, ideális választás lehet.

A kis, érintőképernyős telefont megjelenésekor sokan az iPhone-hoz mérték, pedig nem csak a rivális operációs rendszerben különböznek, hiszen az okostelefonok immár egyre szélesebb palettájának különböző helyén találhatók.

Az Apple trendteremtő készüléke egy drága, multifunkciós darab, az LG első Windows Mobile operációs rendszert futtató telefonja pedig valami teljesen más. Hogy pontosaban mi is, arra visszatérünk majd a cikk végén, ugyanis első látásra ez nem egyértelmű.

Elegáns csomagolás

Az viszont igen, hogy a készüléket nem az átlag felhasználónak tervezték. A mobilt rejtő csomag egy felső kategóriás telefonhoz méltó, karbonra emlékeztető doboz, mely egy beépített mágnessel, kifejezetten elegánsan csukódik. Odabent nagy választékot találunk, például mindjárt két CD-t is, az egyiken a magyarítás és a használati utasítás található, a másikon a segédprogramok.

A headset minőségi darab, és ami külön öröm, a mikrofon részhez hagyományos fülhallgató is használható. Sajnos az USB-csatlakoztatás nem szabványos porton keresztül történik, ezért a gyári kábelre szorulunk, viszont PC-re kötve is töltődik a telefon. A dobozban még egy bőr tokot is találunk, ami nem csak jól néz ki, de valóban hatásosan védi is a készüléket, és minden funkció, csatlakozó elérhető akkor is, ha ebben tartjuk a telefont.

Sokan esküsznek a nagy beépített memóriára, mi inkább kártyapártiak vagyunk. Egyszerű és praktikus ugyanis egy SIM és egy Mikro SD behelyezésével átköltözni zenéinkkel, címeinkkel, leveleinkkel, képeinkkel együtt. Ezt történt a tesztkészülék esetében is, ami rögtön megtalálta, felismerte és kezelte az adatainkat, állományainkat.

A joystick segít a navigálásban

A használatba vételt természetesen a telefonfunkciókkal kezdtük. Nevet keresni és tárcsázni elég egyszerűen lehet, akár a telefon oldalából előhúzható böködő (stylus) nélkül is. Ez az érintőképernyős mobilok esetén sajnos nem olyan egyértelmű, mint amennyire annak kéne lennie. A készülék hagyományos és kihangosított üzemmódban is kiváló hangminőséget nyújt (gyakran erről az alapvető tulajdonságról is elfeledkeznek a hajszolt fejlesztők), a gyári csengő- es szervizhangok viszont nem nyerték meg a tetszésünket.

Ahogy a Windows Mobile sem igazan. Pedig elég gyorsan fut a kisokoson, sőt, több párhuzamosan nyitva hagyott alkalmazás sem lassítja be.

Csak ne lenne olyan nehézkes használni, ne kéne olyan sokat tévelyegni számos funkciója között. Túl bonyolult a menü, ahogy az ebben való navigálás is, és a viszonylag kis képernyő tovább nehezíti kezelését.

Ugyanakkor az előnyei is nyilvánvalónak tűnnek: a mobil elvileg kiválóan együttműködik asztali gépünkkel, így levelezésünket, dokumentumainkat és más tartalmainkat egyszerűen használhatjuk, szinkronizálhatjuk. Sajnos ebben is csalódnunk kellett.

 

 

1.  Csinos, okos, de bonyolult vele az élet
2.  Telefonálásra is alkalmas tenyérgép

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5