A legjobb új hotelek

Címkék: hotel, szálloda, luxus, legjobb

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A világ minden táján nyílnak figyelemre méltó szállodák. A legtöbbet nyújtó, és patinás múlt nélkül is megbízható intézmények közül ajánlunk néhányat azoknak az utazóknak, akik nem sajnálják a pénzt szállásra. A hotelek klasszikusan népszerű és újabban divatossá lett utazási célpontok közelében egyaránt megtalálhatóak.

Új éttermet, mozit vagy bármilyen más friss szolgáltatást mindig kockázatos kipróbálni, és persze senki nem szeretne csalódottan hazamenni. Fokozottan igaz ez egy szállodára, ahol általában hosszabb időt töltünk, és a pénzt sem sajnálhatjuk rá. Pedig könnyen rémálommá is válhat szállásunk, így tönkretéve a drága nyaralást.

A képzetlen személyzet, a nem tökéletesen működő technika, az új konyha sok keserűséget okozhat, főleg annak, aki sokcsillagos szálláson szereti tölteni az idejét, és teljes joggal várja el, hogy tökéletes körülményeket kapjon a pénzéért.

Nekik segít a Forbes Traveler összeállítása az ötven legjobb új szállodáról, erről a listáról válogattunk. A hotelek kipróbálói, értékelői között üzleti- és luxusutazók is voltak a magazin munkatársain és más hivatásos tesztelőkön kívül.

A listán szereplő intézmények a világ számos országában találhatók meg, köztük olyan klasszikus turistacélpontokban, mint Franciaország (itt van a legtöbb felhozott példa), illetve egyelőre kevésbé népszerű, feltörekvő területeken is.


Marokkóban nincs hiány a minőségi szállodákban, de a történelmi épületekben létrehozott magánlakosztályok még itt is különlegességnek számítanak. A Banyan Tree hotelcsoport hét ilyen szállásból álló lánca jó példa erre, ezek az Angsana Riads lakosztályok Marakesh-ben.

Van, amelyik a spa szerelmeseit hozhatja lázba, és kialakítottak olyan dizájnlakosztályt is, amely a spanyol építészeti, kulturális örökség  témáját dolgozza fel. Bármilyen régi is építészetileg, a freskók vagy a padló szempontjából egy lakosztály, a legmodernebb technikát kínálja, és a szolgáltatásokat tekintve is mindenben megfelel a mai vendégek elvárásainak.

Az egy és két hálószobás apartmanok hét háromemeletes épületben találhatók az Arenas Del Mar hotel esetében. Olyan családoknak és pároknak egyaránt ajánlható a hely, akik Costa Rica érintetlen világára kíváncsiak, a finom homokos tengerpart mellett a közeli Antonio Nemzeti Park is a látványosságok közé tartozik. Természetesen a gasztronómia területén sem szenved hiányt az, aki itt lakik, a két étteremben a legjobb helyi szakácsok dolgoznak.

Hagyomány és modern technika hasonlóan keveredik egy mozambiki hotelben, az Azura Mozambique-ben is, ahol ráadásul a környezetvédelem és a luxus sokszor egymást ütő fogalmai is megférnek egymással. Az Indiai-óceán partján lévő komplexum az első zéró széndioxid-kibocsátású mozambiki szállás. Három, egyenként 92 négyzetméteres tengerparti luxusvilláról van szó, valamint 11 különálló, saját tengerparttal rendelkező nagyobb, szintén privát használatú épületről. Az elnöki villa 279 négyzetméteres, két hálószoba és természetesen teljes körű luxus várja a vendégeket.

Zambiába sokan járnak ugyan szafarizni, de a luxus színvonalú szállásokhoz szokott utazóknak eddig nem sok lehetőségük volt. A Zambézi-folyónak az a szakasza, ahol a  Baines River Camp található, igen gazdag élővilággal rendelkezik, így ezt sem kell hiányolnia az ide utazóknak, és a környékbeli tavaknak köszönhetően a horgászok sem unatkoznak majd itt. A hat, fából épült koloniális stílusú lakosztály közül az üzemeltetők szerint kettő az "ultra luxus" kategóriát képviseli. Nagyobb méret, minőségi kivitel és extra szolgáltatások jellemzik ezeket.

Forrás: Forbes Traveler
Banyan Tree, Bahrain

A legkisebb arab állam az egyik legliberálisabb is, ezért népszerű például a gazdag arab utazók körében. A bahreini hotelek egy része a környékbeli országokból hétvégékre érkező vendégek kedvéért épült, de természetesen mindenki más számára is érdekes lehet. Az új Banyan Tree intézmény egy és két hálószobás lakosztályai mindegyikéhez extrán felszerelt fürdőszoba tartozik. A hagyományos arab dekorációt egészítik ki a modern elemek, és persze pazarak a kényelmi szolgáltatások is.

Aki az Egyesült Államok felé veszi az irányt, szintén választhat nemrégiben épült hotelt szállásként. A Bowery Hotel nevű új szálloda patinás hangulatúra sikerült, köszönhetően a leleményes tervezésnek. Réz zuhanyzó, régi bútorok, súlyos függönyök jellemzik, illetve nagy terek, melyekből bőven találunk például a 118 négyzetméteres, egy hálószobás lakosztályban is. A rusztikus hangulatú olasz étterem (rövid idő alatt díjat nyert) konyhájának szolgáltatásai 24 órán keresztül elérhetőek.

Deluxe Magazin


 

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5