Másolhatatlan órát készítettek a svájciak

Címkék: ékszer, óra, Quai de L'Ile, Vacheron Constantin

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Megelégelte a Vacheron Constantin, hogy a svájci óramanufaktúrák remekeit nagyipari méretekben hamisítják a távol-keleti üzemek, ezért olyan karórát készített a neves cég, amelyet belátható időn belül garantáltan nem fognak lemásolni. A Quai de L'Ile legalábbis minden óránál biztonságosabbnak tűnik.

Hamisításálló
Annyi biztonsági ismertetőjegyet helyeztek el a Vacheron Constantin egyik újdonságában, hogy a hamisítók feltehetően már az óra vizsgálatakor letesznek eredeti szándékukról, a Quai de L'Ile modell ugyanis jóformán hamisíthatatlan.

A számlapon a svájciak a mai biztonsági technikák közül az összeset bevetették, így láthatatlan írás, mikroírás és UV-jelek egyaránt találhatók a modellen.

Egy világpremierre is sor került az óra tervezésekor: a svájci bankjegyek és útlevelek nyomtatásáról híres Orell Füssli Security Printing Ltd. ezúttal a számlap komponálásából vette ki részét, ehhez hasonló vállalat még nem foglalkozott óratervezéssel.

A minőségi zafírüveg voltaképpen nem is önmagában került a számlap fölé, hiszen az alá egy átlátszó, hamisíthatatlan biztonsági fóliát helyeztek el a cég szakemberei, amelyen a céglogóként is ismert máltai kereszt látható egy bizonyos látószögből.

A Swiss Made és az Automatique felirat például nem hagyományos írás, hanem festék nélküli lézergravír, míg a többi felirat (napok és a dátum számjegyei) festékes lézergravír. A mikroírással egészen hosszú szövegeket sikerült elhelyezni az órán, így egy erős nagyító vagy egy mikroszkóp segítségével láthatóvá válik például egy hatsoros, Jaques-Barthélémy Vacheron és François Constantin névadó órásmesterek közötti 19. századi levélváltás részlete is.

Az óra különlegessége a tok is, amelyet a vásárló ízlése szerint állíthat össze, mindössze az anyag nevét kell tudni. A Quai de L'Ile így majdnem egyedülálló darab, az óra összeállítási lehetőségeinek  száma 400-ra rúg. Mi határozhatjuk meg, milyen fémből (nemesacélból, aranyból vagy palládiumból) készüljön az óra, viszont a modell lelkét nem bolygathatjuk.

A "hamisításálló" óra két altípussal és két szerkezettel készült. A szkelettírozott számlapon keresztül a 2460 QH jelű automata kalibert láthatjuk, amely az alapmodellt, a dátumkijelzős változatot hajtja. A 27 köves 2475SC/1 pedig a bonyolultabb modellben kapott helyet, ez a szíve a dátumkijelzős, napkijelzős és járástartalékkijelzős automata Quai de L'Ile-nek.

Járástartalék szempontjából nem kiemelkedő a modell, de a 43 óra mégis elég a mindennapi viselethez.

A tokot hátul zafírkristály óralappal szerelték fel, így működés közben is megtekinthetjük a szerkezet részeit, többek között az újfajta felhúzó rotort is.

A Quai de L'Ile-hez jár egy útlevélre hasonlító biztonsági okmány, valamint egy pendrive is, az órát a cég honlapján pedig regisztrálni és nyilvántartani is lehet. Mivel a hamisíthatatlan modell személyre szabható, kiszereléstől függően az óra 12 ezer, de akár 60 ezer dollárba is kerülhet, vagyis forintban kifejezve 2,5 és 12 millió között alakul az ára.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5