Dromedár karóra kifinomult férfiaknak

Címkék: ékszer, óra, Survivor, Audemars Piguet

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az Audemars Piguet legújabb karórájának két arca van: az egyik a klasszikus és méltán világhírű svájci finommechanikát idézi, míg a másik a versenysportok világát és az extrém környezeti körülményeket. Utóbbiak miatt nem véletlen, hogy a modell a Survivor, vagyis a Túlélő becenevet kapta.

A nagy túlélő
A Survivor nem számít minden szempontból új órának, hiszen a modell legtöbb ismertetőjegyét felfedezhettük már az Audemars Piguet sikeres, Royal Oak Offshore széria darabjain is. A túlélő-modell azonban minden eddiginél robusztusabb, keményebb tokot kapott, amivel egy roppant izgalmas, ellentétektől feszülő órát sikerült elkészíteni.

A Royal Oak Offshore sorozat eddig is sportos modellekből állt, de a lezserséget talán még egyik modell sem fejezte ki ennyire erőteljesen. Ez egy igazi sportóra, kívülről nézve egy vagány, majdhogynem brutális órának tűnik, a belseje alapján azonban egy rendkívül finom, előkelő példányt ismerhetünk meg a Survivor személyében.

A legfeltűnőbb alkotórész a stoppergombok feletti védőkeret, amely lehetővé teszik, hogy az órát a legzordabb körülmények között is viselhesse tulajdonosa, akár olyan versenysportok alatt is, ahol a gombok esetleg benyomódnának valahogy.

Nemcsak a stopperes szerkezet gombjait védi titánból készített keret, hanem a köztük található titán koronáét is, továbbá a védelem nem pusztán mechanikai, hanem fizikai is, mivel az órát igen erős mágnesellenes védelemmel is ellátták.

A titán óratok a Royal Oak jól ismert nyolcszögű dizájnjával készült, amelyet ezúttal kerámia lünettával egészítettek ki. A kemény és könnyű óraház hosszú életű, igazi hightech alapanyagból született, amelyhez modern és komoly óramű illett. Ebben pedig az Audemars Piguet-nél nem volt hiány, a tokba egy kitűnő minőségű automata kaliber került.

A 3126/3840 jelű, magát felhúzó szerkezet 60 óra járástartalékot képes felhalmozni, ami a modell egyik előnyös tulajdonsága. A rugóházba az automata szerkezet kettős forgásirányú rotorja juttatja el az energiát, amely az Audemars Piguet közleménye szerint 22 karátos aranyból készült.

Az 59 köves óramű 21600 féllengést végez egy óra alatt. A kézzel dekorált szerkezet bonyolultságára utal, hogy példányonként összesen 365 darab alkatrészt használt fel a svájci cég.

Funkcióját tekintve akár szokásosnak is mondható a modell, legalábbis a kronográf funkcióban nem történt számottevő változás: a centrális óra- és percmutatón, valamint a 12-esnél elhelyezett kismásodperc-mutatón kívül centrális stopper másodpercmutatót, illetőleg egy 30 perces és egy 12 órás számlálót találunk.

Hasznos lehet sebességmérésre az 1000 méter alapú tachométer skála is, de még a dátumot is leolvashatjuk a 3-asnál elhelyezett ablaknál. A modellt vulkanizált kaucsukszíjjal forgalmazzák, aminek az az oka, hogy a gyár ezzel is hangsúlyozni kívánja a modell sportosságát, valamint azt, hogy mennyire fontosnak tartja a természetes alapanyagokat. Fogyasztói árat egyelőre nem közölt az óragyár, annyit viszont már lehet tudni, hogy mindössze 1000 darab kerül a modellből a butikok polcaira.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5