A világ legjobb csokoládéi

Címkék: étel, csokoládé, étcsokoládé, Lindt, Valrhona, Hershey

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A prémium csokoládé reneszánsza olyan neves, évszázados csokoládégyártó múlttal rendelkező cégek nevéhez fűződik, mint az angol Cadbury, az amerikai Hershey, a svájci Lindt vagy a francia Valrhona. Összegyűjtöttük a világ leghíresebb csokoládé-zarándokhelyeit.

A leghíresebb csokoládé-zarándokhelyek közé tartozik a Rhone völgyében, Tain L'Hermitage-ban található Valrhona gyára. A Lyon közelében levő üzem iskolájába, a Valrhona's Ecole du Grand Chocolat-ba  számos cukrász és séf ellátogat, hogy részt vegyen a sokszor igen borsos árú tanfolyamokon. Egy háromnapos, amatőröknek szóló kurzusért akár 1000 dollárt is elkérnek.

Csokoládévölgy és spanyol desszertbárok

Toszkána nem a csokoládéról a leghíresebb, elsősorban a borospincék és a helyi konyha fogásai vonzzák a gasztroturisták hadait. Pedig az Arno folyó mentén a csokoládékészítést művészi szintre emelték, a Florence-től Pisáig elnyúló folyóvölgyet Csokoládévölgynek is hívják.

Készül a Valrhona

A leghíresebb gyár a venezuelai kakaóbabot feldolgozó Amedei, amelyet 1990-ben alapított Cecilia és Alessio Tessieri. Az Amedei egyik kuriózuma, a Porcelana azért nagyon drága, mert a nagyon ritka fehér venezuelai kakaóbabból készül. A gyárat Pisától kb. 25 km-re találjuk. Ha halmozni szeretnénk az édes élvezeteket, vegyünk részt Luca Mannori kóstolóin, vagy látogassuk meg Roberto Catinari műhelyét.

A Valor Spanyolország legrégebbi gourmet csokoládégyártója. A kóstoláshoz látogassunk el az Alicantében levő Esplanada de España üzletbe, és engedjünk a csoki mousse-ok, torták, profiterolok és fagylaltok csábításának. A cég eredetileg a közeli Villayojosa faluban működött.

Prémium kategóriás desszertbárok

A csokoládébárok Barcelonában is egyre népszerűbbek. A csúcsgasztronómiát képviseli a Boutique BCN-t üzemeltető Oriol Balaguer is, aki  Barcelona legendás cukrászműhelyében, az Escola de Patisseriában tanulta a mesterségét, és hét éven keresztül Ferran Adria híres éttermében, az El Bulliban volt felelős az étkezést megkoronázó édességekért. Az avantgárd cukrász egyik leghíresebb műve, az El Paradigma névre keresztelt torta például nyolc különböző csokoládéból készül.

A csokoládéhétvégék egyre népszerűbbek

Csokihétvégék a tengerentúlon

Az amerikai csokoládéipart Milton Hershey alapozta meg. A Kit Katot is gyártó Hershey cég pennsylvaniai üzemében a csokoládéturisták szervezett gyárlátogatásokon vehetnek részt,  ezenkívül gourmet kóstolókat is tartanak a Chocolate World nevű vidámparkot és mozitermet is tartalmazó komplexumban. A gyár New Yorktól három órás útra, a névadó Hershey-ben található-

A "világ legédesebb helyén" nemcsak családi hétvégéket és gyerekzsúrokat szerveznek, hanem női csomagokat is kínálnak, ahol a hölgyek barátnőik társaságában ehetik degeszre magukat csokoládéval.

Az Egyesült Államokban még a Seattle-ben található Theo Chocolate termékeit érdemes megkóstolni. Kanadában Vancouver jelenti a csokoládéimádók bázisát, itt a Chocolate Arts ls  Daniel Le Chocolat Belge üzleteit kell feltétlenül felkeresni. Ez utóbbi központja az East 7th Avenue-n található, de több üzletet nyitottak a városban és Torontóban is.Deluxe Magazin

 

 

1.  A világ legjobb csokoládéi
2.  Francia, spanyol és amerikai csokik

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5