Földön kívüli karóra 170 millió forintért

Címkék: ékszer, óra, Magistralis, Louis Moinet

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az óragyártás történetében először került valódi holdkőzet karórába, igaz, a Louis Moinet legújabb karórája feltehetően enélkül is figyelemreméltó darab lenne. Az 1 millió svájci frankot kóstáló Magistralis a gyártó szándéka szerint egyszeri és megismételhetetlen modell marad.

Meglepő ugyan, de semmiképp sem eredeti ötlet a nehezen hozzáférhető, ritka anyagok használata az óraiparban. A holdkőzetet alkalmazó Louis Moinet-ről rögtön eszünkbe juthat a néhány éve felbukkant Romain Jerome óragyár Titanic-szériája, amelyhez az elsüllyedt óceánjáró felszínre hozott roncsait használták fel.

A figyelemfelkeltő darabok könnyű beazonosíthatóságot ajándékoznak a brandnek, valamint olyan presztízsértéket, amilyet a "hagyományos" arany és platina tokkal nem feltétlenül lehet elérni.

E.T. is szeretné


A Loius Moinet földön kívüli karórája tartalmaz egy olyan kiegészítő szerkezetet, amelynek egyik alkatrésze a gyártó közlése szerint egy 2000 esztendős, Holdról jövő meteoritból származik. A segédfunkció igen szellemes módon a holdfázis-kijelző, ennek fekete holdkorongját csiszolták a Hold-meteoritból.

A kő eredetiségét a University of California hitelesítette, ezután a svájci készítőre hárult a kőlap megmunkálásának és beépítésének feladata.

A Magistralis jó stílusérzékkel, igen arányos számlappal megáldott óra. A 3-asnál találjuk - egy kékített mutató alatt - a hónap napjait jelző segédszámlapot, az imént említett holdfázis-kijelzőt a 6-osnál helyezték el, ugyanitt egy kismásodperc-mutatót is láthatunk.

A 9-esnél mutatja a hét napjait a rozsdásodás ellen kiképzett, kékített mutató, míg a 12-esnél egy kettős funkciójú segédszámlap kapott helyet. A külső kör a kronográfhoz tartozó 30 perces számláló, míg a belső egy viszonylag ritka megoldás, az öröknaptár négyéves változata.

Ez egy négy cikkre osztott kör, amelyen 4-szer 12 hónapra mutat a mutató, a hónapok közül - feltehetően helyhiány miatt - csak minden másodikat írták ki. A számlapon tehát egy stopper és egy öröknaptár tárcsáit fedezhetjük fel, de hogy még magasabbra helyezze a mércét a cég, még egy percütő mechanizmust is elrejtettek a tokban.

További érdekesség az egygombos korona, vagyis az, hogy a karóra összes funkcióját egy kihúzható-benyomható gombbal szabályozhatjuk.

Az óra számlapját a Côtes du Jura nevű motívummal díszítették, amihez kitűnően illik a segédtárcsák és a 18 karátos tok rozéarany színe. A tok külön érdekessége, hogy 90 részből rakták össze, ami részben annak köszönhető, hogy a modellt percütő szerkezettel is ellátták, amelynek a karja egybeépült a tokkal. A percütő a hagyományos módon, eltérő pengő hanggal jelzi ki az órákat, negyedórákat és a perceket.

A komplikációk száma és maga a tény, hogy holdkőzet felhasználásával készült, természetesen rendkívüli darabbá teszi az órát. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, a Louis Moinet csak egyetlen példányt készített a modellből.

Annak ellenére, hogy csak egy példányos az óra, a gyártó számokkal is kifejezte az értékét, a Magistralis eszerint 1 millió svájci frankba, azaz több mint 170 millió forintba kerül.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5