Ütős óra

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az utóbbi 300 év órakészítésében az egyik legnagyobb technikai kihívás a percismétlős szerkezetek elkészítése volt, és talán manapság is annak számít, ezért csak a legnagyobb manufaktúrák engedik meg maguknak egy modell kifejlesztését. A percütős órák tehát önmagukban véve is különlegesek, viszont a Zenith ezt is fokozni tudta az Academy Open Répétition Minutes modell megalkotásával.

Világújdonságként harangozta be a svájci cég az Academy nevű újdonságot, a Zenith szerint ugyanis ez az első olyan karóra, amelyben egyszerre van stopper és percismétlős komplikáció. Kétségkívül szép teljesítmény már utóbbi kiegészítő szerkezet is, viszont az El Primero nevű Zenith-modellekből ismert kronográf funkció beszerelése különleges luxusórává emeli az egyébként is komoly időmérőt.

Világújdonsággal hódít a Zenith

A percütős mechanizmusok a hangjelzéses órák közül a legbonyolultabbaknak számítanak, ugyanis ezek nem csak óránként, hanem óránként, negyedóránként és percenként is jelzik az idő múlását, méghozzá mindegyik időintervallum után más pengő hang szólal meg.

Ebből a nagy órás cégek "presztízskérdést" csináltak, és a legdrágább modelljeiket szerelték fel vele. A percismétlős szerkezetek gyakorlati haszna ma már nyilván csekély, persze a milliomos óragyűjtők számára ez aligha szempont.

A Zenith percütője pont úgy működik, ahogy a többi: a gomb megnyomása után egy mély ütés jelzi az órákat, egy magas a perceket, egy dupla csengés pedig a negyedórákat. A számlapon hagytak egy áttörést azok kedvéért, akik működés közben is megfigyelnék, hogyan pendíti meg a megfelelő húrokat a szerkezet.

Az órához a Zenith új szerkezetet talált fel, amely a 4043-as kaliberszámot viseli, és a gyártó közleménye szerint 461 apró alkatrészből áll. Ez a 45 csapágyköves óramű mintegy 50 óráig mutatja az időt teljes felhúzás után, továbbá a COSC kronométertanúsító svájci intézet igazolását is magáénak mondhatja. A stopperes percütős szerkezetet a svájciak természetesen szabadalmaztatták.

Az Open Répétition Minutes 45 milliméteres aranytokkal készül, amely a gyári közlés szerint 30 méterig vízálló.

A számlapot kézzel készítették, csakúgy, mint a krokodilbőr szíjat.

A ritkaság árát egyelőre nem közölte a cég, ugyanígy az is titkos, hogy hány példány kerül a kereskedelembe.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5