Sportóra egy kocsi áráért

Címkék: ékszer, óra, Glashütte, Sport Evo Tourbillon

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Benzingőzbe luxusórát? Miért ne? Mindössze arra kell ügyelni, hogy a kiválasztott időmérő stílusa megfeleljen a kedvenc sportkocsiénak, és az sem árt, ha az óra ár tekintetében is illeszkedik az autóhoz. Ez a két szempont mindenképpen stimmel a Glashütte egyik újdonságánál, a Sport Evo Tourbillonnál.

A Glashütte Original meglepő kiszerelésű, Sport Evolution Impact Tourbillon nevű modellje sokkal inkább a piros sportkocsik kiegészítője, mintsem az öltönyöké, s talán az értéke miatt is a luxusjárművekhez áll közelebb.

Legfeltűnőbb sajátossága azonban mégsem a sportos megjelenés, hiszen pusztán ezzel aligha emelkedne ki a sorból, hanem az igen finom felépítésű tourbillon gátszerkezet, amely némiképp szokatlan módon egy ízig-vérig sportórába került bele.

Inkább kocsikhoz, mintsem öltönyökhöz illik

A tourbillon az a gravitációkompenzációs segédszerkezet, amely a billegő körbeforgatásával átlagolja a Föld nehézségi ereje okozta pontatlanságokat. Ez a komplikáció többnyire a ritkán hordott, klasszikus luxusórák egyik tipikus kiegészítője, amely egyre inkább elszakadni látszik az "öltönyös" viselettől és az ahhoz viselhető, "hagyományos" modellektől.

A tourbillonos sportmodellek egy régi hagyományt dolgoznak fel új felfogásban, némiképp szembeszállva az eredeti koncepcióval.

A Glashütte órája, a Sport Evolution Impact Tourbillon igazi sportóra, férfias, energikus vonalvezetéssel és színekkel. A piros és a fekete remekül feldobja a "sporteszközt", mozgalmat visz az egyébként sem unalmas számlapba.

A kinézet alapján egyszerű autós karóra is lehetne, azonban a Glashütte mestereire nem jellemző, hogy csak ennyivel bocsátanák útjukra a vásárlókat. Az óra kiszerelését látva is elgondolkodhatunk, hogy mi drága egy ilyen modellben, hiszen sem a piros négyzetekkel díszített szíj, sem az acél tok nem lendíthet önmagában véve az árképzésben.

Az óra rendelkezik tehát a fent említett toubillonnal, amelynek peremén egy egyperces skála látható. Ezen mutatja a perctourbillon az eltelt másodperceket, de ugyanakkor a modell a jóval nagyobb egységeket is rögzíti. Ilyen a dátumkijelző, amelyet Glashüttében az esetek nem kis hányadában nagydátumos kijelzőként építenek meg.

A szerkezet nem csak annyiban tér el a többitől, hogy nagy méretű a dátum írásjegye, hanem abban is, hogy a kétjegyű számoknál két külön tárcsa adja össze a kívánt dátumot, ami jóval nehezebb technika az egyszerű, 31 körszeletből álló dátumtárcsáénál.

A 47 milliméter átmérőjű tok a szászországi manufaktúra 39-es sorozatszámú automata óraművét rejti, amely a teljes felhúzottság állapota után még mintegy 40 óráig képes járni.

A 100 méterig vízálló ház kissé meglepő módon nem nemesfémből, hanem nemesacélból készült, viszont a rotor lendítősúlya ezen a modellen is 21 karátos aranyból van, és a hátoldali zafírkristályon keresztül is látható.

A sportórából csak 100 darabot készített a manufaktúra, ami természetesen jócskán megemelte a modell árát: a Sport Evolution Impact Tourbillon ugyanis 83 500 euróba, azaz közel 22 millió forintba kerül.
Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5