Egymillióért kínált rendszámok

Címkék: rendszám, millió, autó, Sanghaj

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Továbbra is Sanghaj az egyetlen kínai város, ahol a személyautók térhódítását a rendszámtáblák kiadásának korlátozásával próbálják visszaszorítani. Ezért Kína gazdasági fővárosában a rendszámok a legolcsóbb helyi gyártású autónál is drágábban cserélnek gazdát.

A havonta megrendezésre kerülő árveréseken általában 6000-8000 rendszám kerül kalapács alá, bár a város vezetése a gazdasági válság miatt októberben mindössze 5000 darab alumínium táblát bocsátott ki.

Az új autó eladásának visszaesése és a szokottnál kevesebb licitáló ellenére az előző hónaphoz képest némi áremelkedés volt tapasztalható, átlagosan 33 ezer jüanért (mintegy 1 millió forintért) lehetett megvenni az autónál is drágább rendszámokat.

Nem olcsó Sanghajban az autók üzembe helyezése

Szakértők szerint a drágulás a kevesebb kiadott rendszám miatt előre látható volt, ám október volt az első hónap, hogy az autótulajdonosok szabadon választhattak az angol ábécé betűi és a lehetséges számkombinációk között.

Ez viszont jelentősen visszaszorította a rendszámkereskedelmet, a legutóbbi aukció előtt a legdrágább rendszámért "mindössze" 35 ezer jüant (1,1 millió forintot) adtak.

"A rendszámárak a vártnál jóval alacsonyabbak voltak, és ez jól tükrözi az autópiac gyengélkedését" - mondta a General Motors egyik sanghaji kereskedője.

Októberben mindössze 11 882-en licitáltak, míg augusztusban 13 451-en, júliusban pedig 16 783-an szerettek volna rendszámhoz jutni. A személyautó-eladások tavaly augusztushoz viszonyítva 6,4 százalékkal estek vissza.

A legdrágább rendszámokat tavaly szeptemberben vásárolták, a szerencsés licitálók a forgalomba állításhoz elengedhetetlen táblákért átlagosan 49 631 jüant (1,5 millió forintot) fizettek.

Nem csak Sanghajban, hanem a világ egyéb részein, például az Egyesült Arab Emírségekben is komoly harc folyik a rendszámokért. Itt a milliomosok az egyediség miatt áldoznak hatalmas összegeket autójuk rendszámtáblájára, egy májusban megrendezett aukción 926 ezer dollárt (több mint 196 millió forintot) adtak egy olyan tábláért, melyen az 50G felirat szerepelt. Pár hónappal azelőtt ennél is nagyobb rekord született: az 1-es számmal ellátott rendszámtábláért egy helyi üzletember 14,2 millió dollárt (3 milliárd forintot) fizetett ki.
MTI-Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5