Hamarosan megnyílik Európa legnagyobb bevásárlóközpontja

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Október 30-án nyílik meg Európa legnagyobb bevásárló- és szabadidőközpontja, a londoni Westfield Mall. A leggazdagabb vásárlók egy 60 fős concierge-csapat, illetve sofőrök és hordárok szolgáltatásait is igénybe vehetik.

A 17 és fél hektár alapterületen elhelyezkedő gigantikus pláza kivitelezése körülbelül 1,7 milliárd fontba került. A hatalmas beruházás nemcsak London, hanem egész Európa legnagyobb bevásárló- és szabadidőközpontja lesz.

Gigantikus pénznyelő

A létesítmény 265 üzletnek és egy 14 termes mozinak ad otthont. A vásárlók rohamára 4500 parkolóhellyel készülnek, kilenc tömegközlekedési vonalat vezettek be a bevásárlóközpontba, ezenkívül egy vasútállomást is építettek a plázához. Az üzleteken kívül 50 étterem, egy edzőterem, egy könyvtár és egy spa várja a látogatókat. A Westfield Mall nagyjából hétezer munkahelyet teremtett.

A Westfield Mall a közepesen vastag pénztárcájú vásárlókra és a luxustermékeket kereső rétegre egyaránt számít, a Topshop, a Next és a Marks & Spencer üzletek mellett üzletet nyit a Tiffany és a Gucci is. A legtehetősebb és különleges igényekkel rendelkező vásárlók számára egy 60 fős, tizennégy nyelven beszélő concierge-csapatot alkalmaznak, de a leggazdagabbak sofőröket, vásárlóasszisztenseket  és hordárokat is felfogadhatnak.

A brit fővárosban a szeptemberi eladások visszaestek a 2005-ös szintre, amikor a júliusi robbantások miatt csökkent drasztikusan a forgalom. A recesszió ellenére a bevásárlóközpont vezetői biztosak abban, hogy egy-két ínséges évet követően, hosszú távon a pláza nagyon népszerű lesz, évente 25 millió látogatóra számítanak.

A kereskedőket a hasonló, mostanában nyílt plázák bérleti díjainál kedvezőbb ajánlatokkal csábították a Westfield Mallba.

Erre azért volt szükség, mert a vállalkozók igen kockázatosnak ítélhetik egy újabb üzlet nyitását. Már csak azért is, mert a pláza a brit főváros felújítás előt álló, nem kifejezetten előkelő negyedében található. A bérlők az üzletek nagy részét már kivették, a Telegraph.co.uk nevű brit online lap információi szerint mindössze 11 helyiséget nem sikerült kiadni. Bizakodásra ad okot az is, hogy az Egyesült Királyság más nagyvárosaiban a közelmúltban nyílt bevásárlóközpontok a hitelválság ellenére jól teljesítenek.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5