Nagy őszi bőr- és hajregenerálás

Címkék: teszt, kezelés, haj, bőr

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kajári Zsófia - Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az ősz a nagy újrakezdések időszaka, amikor minden hölgy felfedezi, hogy a nyári napozás és tengeri fürdőzés a lelkének ugyan jót tett, de a bőrét és a haját alaposan megviselte. Jól tudják ezt a kozmetikai szalonok is, ezért szezonális kínálatukban egymást érik a regeneráló kezelések. Természetesen mi is találtunk magukon számtalan olyan hibát, ami nem maradhatott megoldatlanul, ezért kitaláltuk, hogy ideje tesztelni egy regeneráló arc- és hajkezelést. Élmények és tapasztalatok.

A nagy restaurálás helyszíne a budapesti Levendula Day Spa volt, amelynek kínálatából kinéztük az arc szinte teljes kicserélődését ígérő "Zöld tea, fahéj és méz különleges gourmand arckezelést", illetve a beneveztünk egy "Frangipani hajpakolásra és indiai fejmasszázsra".

Közös megegyezéssel úgy döntöttünk, új arcot az egy hétig influenzával gyötört főszerkesztő kap, míg lobogó, ápolt sörénnyel az egyik szerkesztő hölgyet "jutalmazzuk". Kollégáink most megosztják az olvasókkal, valóban érdemes-e körülbelül 10-10 ezer forintot áldozni egy ilyen regenerációs kezelésre.

Arccsere

A gourmand-ként hirdetett arckezelés első időpontját kénytelen voltam lemondani, mert nem láttam magam előtt, ahogy tátott szájjal próbálok némi levegőhöz jutni, miközben masszíroznak, hiszen akkor az orromon át már napok óta nem kaptam levegőt. A négy nappal eltolt kezelés napján már úgy éreztem, kezdek magamhoz térni, de mikor beléptem a szalonba - ahol már többször is jártam - nem ismertek meg egészen addig, míg a nevemet nem mondtam.

Kicserélték az arcunkat

Bár a külsőmet illető illúzióim ekkor végképp szertefoszlottak, legalább megfelelő alapokkal indultam ahhoz, hogy igen látványos legyen a kezelés végeredménye. Egy nagyon kedves kozmetikus hölgy vezetett be a hangulatos, gyertyákkal megvilágított kezelőhelyiségbe, majd addig magamra hagyott, míg felvettem egy előre odakészített, tépőzáras leplet.

A felsőt azért szükséges levenni, mert az arc mellett a dekoltázs és a karok felső része is részesül az örömökben. Miután lefeküdtem a meglehetősen kényelmes kezelőágyra, be is takartak, így félő volt, hogy a kezelés ötödik perce után már édesdeden fogok durmolni, legalább a tévé előtt mindig így járok.

A kezelés első lépése a radírozás volt, ami érdekes módon nem szemcsés anyaggal történt, hanem egy "simának" tűnő, az arcon megszilárduló pakolással, amit pár perc elteltével ledörzsöltek.

Ezután következett egy mennyei masszázs, melynek során rendkívül finom illatú Sothy’s krémekkel kenték be az arcomat: a zöld teás szérum azért volt felelős, hogy antioxidánsként megkösse a bőrömben felhalmozódó szabadgyököket, így varázsolva élettelivé a fáradt, fakó és sápadt arcbőrömet.

Nem tudtam ellenőrizni, hogy végezte a szérum ezt a momentán több mint nehéz munkát, és máris jött a még finomabb illatú, mézes-fahéjas krém, ami az ígéret szerint magas cukortartalmánál fogva bársonyosra puhítja és táplálja a bőrt.

Plusz szolgáltatásként a kozmetikus hölgy megkérdezte, akarom-e a náthámat azzal is javítani, hogy masszázs közben gőzölünk is, így az lett a vége, hogy egy pazar masszázs-inhalálás kombót kaptam.

A masszázs során folyamatosan pótolni kellett a krémet, és mikor már én is éreztem, hogy extra adag kencét szívtam magamba, a kozmetikus közölte is, hogy igen vízhiányos a bőröm, nagyon jót fog neki tenni ez a kényeztetés.

Maga az arc-dekoltázs-felkar masszázs is nagyon kellemes volt, a finom mozdulatoktól egyszer csak azt éreztem, egyenként kilazulnak a tagjaim, amikor a halántékom került sorra, már tényleg közel jártam az alváshoz.

A körülbelül 25-30 perces masszázs után egy szintén a speciális őszi termékcsaládba tartozó maszk következett, ahol eldönthettem, hogy a szememre és a számra is kerüljön-e a körülbelül 10 perc alatt megszilárduló anyagból. Bevállalós voltam, így vastag krémréteg került a szememre és a számra is, így legalább csönd lett, ugyanis egy szót sem tudtam szólni.

A mézes pakolást otthon is elkészíthetjük

A kozmetikus magamra is hagyott egy kicsit, mire visszajött, már rendesen megkötött az anyag, ezt onnan is tudtam, hogy nagyon ügyes légbuborékokat tudtam fújni, amik sose pukkantak ki. A maszkot később egyetlen mozdulattal le lehetett húzni, akkor már nagyon kíváncsian vártam, hogy olyan arc néz-e rám vissza, amilyet elképzeltem, de előtte még kaptam egy utolsó kényeztetést: a vékonyan felvitt zöld teás szérumra mattító hidratáló krém került, amivel kapcsolatban azzal kecsegtettek, hogy kibírja a tervezett pizzázást, és nem fog fényleni a bőröm.

A kezelés végeztével a hölgy magamra hagyott, így a felöltözés után zavartalanul csodálhattam magam a tükörben: a változás tényleg szembetűnő volt, bőröm puhává és ragyogóvá vált, olyan volt, mintha napi tíz órás alvással spékelt szabadságon lettem volna egy hétig.

Ezért a regeneráló 60 percért 10 ezer forintot kellett fizetnem, mikor eljöttem, azt állapítottam meg, hogy bár rendszeresen ezt nyilván kevesen engedhetik meg maguknak, egy-egy ünnepi alkalomra érdemes igénybe venni, főleg ha jól akarunk kinézni, mert az eredmény azonnali és látványos. Természetesen nem szól annyira hosszú időre, legalább másnap már nem volt annyira mellbevágó az élmény, de egy fontos este előtt ennyit mindenki megérdemel.

Még egy plusz tipp a kozmetikus hölgytől, ha valaki igazán jól akar kinézni, és szereti a mézes pakolásokat: otthon is elkészíthetjük a saját mézes testradírunkat, amivel a zuhany alá kell bevonulnunk, az eredmény puha és bársonyos bőr lesz. Ehhez nem kell más, mint kristálycukor, amihez annyi mézet keverünk, hogy kenhető masszát kapjuk, de tehetünk a keverékhez egy kis zöld teát is. Nincs más dolgunk, mint leradírozni a testünket, és állítólag olyan puha lesz a bőrünk, hogy még életünk párja is magától észreveszi a különbséget.





 

 

1.  Nagy őszi bőr- és hajregenerálás
2.  Hajturbózás

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5