Mobilon is elérhető lesz a Michelin-kalauz

Címkék: étterem, Michelin, blog, étel

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Hamarosan mobiltelefonon is lehívható lesz a Michelin-kalauz, hogy az internetes nemzedék számára is hozzáférhetővé váljon az egyik legfontosabb éttermi kalauz adatbázisa. Az étteremlátogatók a Michelin-ellenőrök által készített "hivatalos" értékelés mellett a vendégek blogbejegyzéseit is letölthetik.

A technológiai újítást San Franciscóban jelentette be Jean-Luc Naret, a kiadvány igazgatója, számolt be az AFP hírügynökség.  A Michelin-kalauzban méltatott New York-i, Las Vegas-i, San Franciscó-i és Los Angeles-i éttermekről alkotott véleményeket jelenleg a www.ubiubi.mobi portálról lehet letölteni, de a szolgáltatást más városokra is ki akarják terjeszteni.

Mobilon keresztül is elérhető lesz

A mobil Michelin-kalauz egy olyan generációnak készül, amelyik a világhálóval és a mobiltelefonokkal nőtt fel, mondta Mario Giacalone, az Ubi Ubi elnöke. "Az emberek általában nem hordanak magukkal könyveket, viszont a mobiltelefonjuk mindig náluk van" - tette hozzá.

Az internet nem csökkenti a nyomtatott kalauzok iránti keresletet, mondta Naret. Sokan továbbra is ragaszkodnak a nyomtatott verzióhoz, amit kézbe tudnak venni. A könyv formátumú kalauzokból 97 országban évente 1,2 millió példány fogy el.

Tokióban például, ahol tavaly adtak ki először Michelin-kalauzt, a kiadvány az első 24 órában 120 ezer példányban kelt el, a high tech megoldásokért rajongó japánok az első öt hétben összesen 300 ezret vásároltak.

A www.michelinguide.com oldalhoz népszerű bloggerek írásait is hozzáillesztik, és bárki megoszthatja gasztronómiai élményeit a honlapon. A visszajelzések igen hasznos információkkal fognak szolgálni a Michelin-ellenőröknek, akik figyelembe fogják venni a vendégek véleményét is, amikor arról döntenek, hogy melyik étterem kapja meg, illetve veszítse el az egy vagy több csillagot.

Az is lehetséges, hogy az éttermek vendégei az étkezés közben készítsenek jegyzeteket a tapasztalataikról. A Michelin-kalauz a technológiának köszönhetően egyszerre kapcsolatot teremt az étteremlátogatókkal, ugyanakkor fenntartja hagyományait és követelményeit, mondta Giacalone.

A Michelin egyébként 2009 márciusában egy nagyszabású gasztronómiai ünnepséget rendez Párizsban, a kalauz századik megjelenésének alkalmából. Az első ízben 1900-ban kiadott kalauz néhány évben kimaradt, így jövőre érkeznek el a kerek évfordulóhoz. Párizs egy hétre a világ gasztronómiai fővárosává fog változni, mondta Naret, és a világ legjobb séfjei francia éttermekben fognak főzni.

Az első Michelin-kalauzt még ingyen osztogatták a vállalkozó kedvű automobil-tulajdonosoknak a századfordulón. A kalauzba később a vendéglők is bekerültek, egy idő után az útmutató készítői az éttermek színvonalát is górcső alá vették.

A Michelin-csillagokat csak a húszas években kezdték odaítélni az arra érdemes luxuséttermeknek.

A Vörös Kalauzt évente adják ki, egy Michelin-csillag megszerzése garantáltan teltházat jelent, bármilyen eldugott faluban is legyen az étterem, a csillagvesztés pedig nemcsak a vendégek elmaradásával, hanem szakmai presztízscsökkenéssel is jár.MTI-Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5