Két felhőkarcoló egy csuklón

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Valóban bizarrul hangzik, hogy egy svájci óragyár két retrográd felhőkarcolót helyez el egy számlapon, mégis ez az igazság a Pierre de Roche vadonatúj, Double Retrograde Chronograph "Skyscrapers" nevű modellje esetében.

Nem kell újból feltalálni a spanyolviaszt ahhoz, hogy érdekes karóramodellt mutasson be egy cég, a sikerhez néha elegendő egy ötlet és egy kis kreativitás. Ez érvényes a Pierre de Roche újdonságára, a GrandCliff szériába tartozó Double Retrograde Chronograph Skyscraperre, amely egy jól bevált dizájnmegoldást elevenített fel a számlapján.

A felhőkarcolókhoz szükséges némi képzelőerő is

A retrográd kijelzés egyáltalán nem számít újdonságnak, ám a Pierre de Roche-t ez egyáltalán nem hátráltatta abban, hogy új köntösbe öltöztesse a visszaugró mutatójú szerkezetet. A Vallée de Joux-i cég nem is egy, hanem kettő retrográd skálát pozicionált a számlapon egymással szemben.

Azon persze lehet vitatkozni, hogy ezeket miért nevezi felhőkarcolóknak, és különösen, hogy miért görbe a toronyház fala, mindenesetre a szürke alapon fehér formák akár épületre is emlékeztethetnek.

A felhőkarcoló-koncepciót némiképp zavarja a számozás, viszont az 55 alkatrészből álló számlapot annál mozgalmasabbá teszik a kiemelkedő hengerekre felrajzolt indexek és a két skála között elhelyezett mutatók.

Az óra, amelyet állítólag az Empire State Building ihletett, a szokatlan dizájnon túlmenően nem szolgál semmi meglepő funkcióval, mindössze az órák, percek és másodpercek kijelzésére képes. Ez a csekély tudás feltehetően eladhatatlan lenne, ha nem támogatná a ródiumozott visszaugró bal oldali óramutató és a jobb oldali percmutató, továbbá az is előnyös, hogy a kismásodperc-mutató decentrális elhelyezésű.

A mutatók alatti és feletti névtáblák - amihez hasonlókat főként a különleges komplikációkkal felszerelt csúcsmodellekről ismerhetünk - szintén feldobják az egyszerű Pierre de Roche-t. A cég székhelyének számlapon való említése (Vallée de Jeux) a nagy manufaktúrák miliőjét idézi.

A vizuális támogatásra, a jó arányérzékkel felépített számlapra azért is nagy szükség van, mert a Pierre de Roche idegen tollakkal ékeskedik, a szép tok ugyanis a Dubois Depraz megbízható, de egyszerű automata kaliberét rejti. A tokozás azonban igényes, a nemesacél ház a cég közleménye szerint 100 méteres mélységig vízálló.

A krokodilbőr szíjas Double Retrograde Chronograph Skyscrapernek létezik egy gyémántos kivitelezése is, ezen 64 darab 1,28 karát össztömegű fekete drágakő látható.

A modellből viszonylag keveset készítettek, 21 példányt, ezeket a cég 21 800 svájci frankos - vagyis 3,7 millió forintos - darabáron kínálja.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5