210 milliós karóra gyémántból

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Milyen praktikus az az ékszer, amelyik az időt is mutatja –összegezhetjük a Corum Classical Billionaire Tourbillont, vagyis azt a karóramodellt, amelyre annyi gyémántot raktak, hogy a fehéraranyból is csak itt-ott látszik ki valami. Az ára pedigh három-négy luxuslakáséhoz mérhető.

A Corum szigorúan milliárdosok számára készített, Classical Billionaire Tourbillon nevű modellje  ékszerként is tökéletesen megállná a helyét, ám ennél mégis több, hiszen az időt is mutatja. Méghozzá nem akármilyen módon, hiszen a gyémántból felépített tok a szerkezetek legfinomabbikát rejti, egy tourbillonnal kiegészített óraművet.

Meggyőző gyémántmennyiség

Ez az óra egy eszményített tökéletességre törekszik a maga módján, ami a gyémántmennyiség maximalizálását és a legjobbnak vélt szerkezet kiválasztását célozta meg. Mi tagadás, sikerült. Ha ránézünk a számlapra, kizárólag drágaköveket és egy végletekig szkelettírozott, gravitációkompenzációs óraszerkezetet látunk, de nem is kell ennél több egy maximalista karórához.

A milliárdosoknak szánt svájci remekmű indexeit 44 darab baguette csiszolású fekete gyémántból rakták ki, de igény szerint kék számokkal is rendelhető a modell, ez esetben kék zafírkő váltja ki a briliánsokat. A lünettán ezenkívül összesen 726 darab kerek és 104 baguette gyémánt van, amelyek elhelyezése igen komoly ékszerészeti ismereteket kíván.

A drágakőparádé nem áll meg a számlapon, hiszen magát a szíjat is gyémántból alkották meg a szakemberek, ráadásul ezen - az általában elhanyagolható értékű - alkatrészen található a legtöbb kő. Amíg a számlapon potom 18,75 karát tömegű csillogó kő helyezkedik el, a szíjra 35,93 karátnyit illesztettek, egekbe tornázva ezzel az óra árát. A gyémántokat 18 karátos fehérarany fogja össze, további fémeket csak a speciális ötvözetekből készült óraalkatrészekben találunk.

Az ékszeróra időkijelzése egyszerűnek tűnik, legalábbis nem zsúfolták tele mindenféle segédszámlappal az órát, mindössze egy perc- és egy óramutatót látunk, a La Chaux-de-Fonds-i manufaktúra még a másodpercmutatóról is lemondott. Ha csak ennyi lenne a gyémántházban, az mindenképpen meglepő lenne a Corum részéről.

Természetesen nem erről van szó, hiszen a svájci cég a legfinomabbnak, legnehezebben kivitelezhetőnek ismert komplikációval, a tourbillonnal egészítette ki az alapszerkezetet. Ez a segédszerkezet a föld gravitációja okozta pontatlanságokat hivatott ellensúlyozni azáltal, hogy körbeforgatja a billegőt.

A tourbillonon a Corum a cég logóját, egy kulcsot helyezett el, amely hatvan másodperc alatt tesz meg egy teljes kört, így a tourbillon díszítése gyakorlatilag kismásodperc-mutatóként is funkcionál. A tourbillon fölött remekül látható a kézi felhúzásos, CO-372 jelű kaliber rugóháza is, amely maximálisan 90 óra járástartalékot képes felhalmozni.

Az ilyen órák ára nyilvánvalóan horrorisztikus, a Classical Billionaire Tourbillon történetesen 643 500 angol fontba, vagyis több mint 210 millió forintba kerül.

Tömegtermék amiatt sem lesz a modell, mert a Corum csak évi tíz darabot készít belőle.

Nem tudjuk, mennyire van lelkiismeret-furdalása azoknak, akik a fenti órát csuklójukon viselik, de ha van is, azt a Corum azzal kívánja enyhíteni, hogy garantálja vásárlóinak a gyémántok tiszta eredetét.

Vagyis azt, hogy a drágaköveket nem konfliktusövezetből szerezték, másképpen: a gyémántok nem véresek.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5