Számlap nélkül árulják a luxusórát

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Vége a diszkréciónak, a 175. születésnapját ünneplő Jaeger-LeCoultre óramanufaktúra leleplezte az egyik legjobb modelljének titkát, és számlap nélkül újból kiadta a Master Eight Days Perpetual nevű, régóta sikeres luxusórát.

Az óraipar nagyjai rendszerint súlyos csapást mérnek a gyűjtők pénztárcájára a jubileumi ritkaságokkal. Ilyen modell a Jaeger-Lecoultre nemrég felfrissített, "Master Eight Days Perpetual SQ" nevű karórája is, amelyet a cégalapítás 175. évfordulója alkalmából szkelettírozott változatban készítettek el, nem meglepő módon 175 példányban.

Az újdonság mindössze a külcsínben tér el Master Eight Days Perpetual nevet viselő elődjétől, amelyhez képest annyiban változott meg, hogy a név végére odabiggyesztették az SQ rövidítést.

Egy népszerű modell jubileumi kiadása

Ez a szkelettírozott technikára, magyarul a csontvázszerű, "átlátszó" vagy éppen hiányzó számlapra utal. A fogaskerekeket és rugókat látni engedő dizájn manapság újabb reneszánszát éli, a különböző gyártók egymás után mutatják meg a számlap felől is az óraműveket.

A Master Eight Days Perpetual SQ a mechanikus óra diadalát hirdeti, és mint ilyen, természetesen roppant büszke a szerkezetére. Hozzátehetjük, joggal, hiszen az említett modell az egyik legizgalmasabb és leghasznosabb komplikációt tartalmazza, az öröknaptárt.

A korábbi SQ rövidítés nélküli modellen egy diszkrét fehér számlap volt, ezenkívül nem volt más különbség sem kinézeti, sem szerkezeti szempontból; mindemellett a korábbi modell talán egy picit áttekinthetőbb volt. Apró eltérés, hogy az újdonságon a cég logója alatt látható az 1833-as évszám, a manufaktúra születési esztendeje.

A 12-esnél két kijelzőre lehetünk figyelmesek. Az első, a 11-eshez közelebb eső a napok járástartalékát mutatja igen nagyvonalúan, hiszen a 8 nap soknak számít a mechanikus órák világában (a többség nagyjából 48 óráig képes járni a teljes felhúzottság állapota után).

A 12-es másik oldalán egy holdat és napot tartó mutatót látunk, ez azt árulja el, hogy nappal van-e vagy éjszaka. A kijelzők szokatlan módon nem egyszerű mutatókból állnak (mint az Eight Days Perpetual modellnél), hanem átlátszó tárcsából, amelyre fel vannak festve a megfelelő napszakok.

Hasonlóképpen működik a 6-osnál a hónap napjait kijelző, szintén átlátszó tárcsa, ez egy fehér sávra érkezve mutatja meg az időt; a képen a június hó a július és május között található. Szintén érdekes a 7-esnél a hónapkijelző melletti évjelző, amelyen a 21. század éveit mutatja a boldog tulajdonosnak; rendeltetésszerű használat esetén megvan rá az esély, hogy 2100-ig senkinek sem kell beállítani a pontos időt. Ám az óra még mindig tartogat meglepetéseket.

A 9-es számnál a segédszámlap kettős funkciójú. Egyrészt megmutatja a hét napjait, másrészt pedig a belső körön a holdfázisokat vehetjük szemügyre. Ezenkívül megfigyelhetjük az óra belsejét működés közben is a szkelettírozásnak köszönhetően, előbukkannak a fogaskerekek és a rugóházak is.

Az óra érdekessége, hogy két rugóházzal rendelkezik, amelyek összesen 8 napig táplálják energiával a szerkezetet. A világon ez az egyetlen olyan öröknaptáras modell, amely 8 napi járástartalékkal rendelkezik. A 260 alkatrészből álló Jaeger-kalibert 50 méterig vízálló arany- és platinatokkal egyaránt forgalmazzák, áráról azonban nem jelent meg információ. Viszonyítási alapként szolgálhat azonban, hogy a nem jubileumi, nem szkelettírozott előd 30600 euróba, azaz több mint 7,7 millió forintba került megjelenése idején.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5