A nyitott borospalackok megmentője

Címkék: bor, borász, palack, íz, buké, bormentő

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az otthoni bormentő szerkezet a legjobb mód a kibontott palackokban maradt nedű frissen tartására. Az üvegbe pumpált argon gáz megakadályozza, hogy beinduljanak az ízekre, illatokra káros kémiai folyamatok. Többé nem megy kárba egy csepp sem drága borainkból.

Kivel ne fordult volna elő, hogy kibontott egy palack jó bort, és nem itta meg egyben? A nemes ital aztán a levegővel érintkezve gyorsan veszti zamatát, bukéját. Erre a problémára nem jelent megoldást sem a palack gyors lezárása, sem a hűtés, ami után úgyis el kell érni az ideális fogyasztási hőmérsékletet.

Több mint csapoló: őrzi a zamatot is


Ez a praktikus szerkezet megoldja ezt a mindennapi gondot akár egyszerre három bor esetén is. A legjobb éttermekben és borkóstolásra alkalmas helyeken találkozhatunk csak hasonló elven működő berendezéssel, ott, ahol szem előtt tartják, hogy a vendégnek ne kelljen egy egész palackkal megvásárolni abból, amit esetleg csak meg szeretne kóstolni.

A szerkezet működésének lényege, hogy távol tartja a bortól az ízre és illatra káros folyamatokért felelős oxigént. Minden alkalommal, amikor bort engedünk a palackból, a szerkezet semleges hatású argon gázt pumpál annak helyére, így védve a ki nem töltött nedűt. Az otthoni felhasználásra kifejlesztett termék már kapható 600 dolláros (108 ezer forintos) áron.

A nem túl rövid, de beszédes Home Three Bottle Wine Saver (Otthoni Hárompalackos Bormentő) névre keresztelt berendezés ára talán nem tűnik kevésnek. Annak azonban, aki híve a drága boroknak, és tudja, milyen érzés a lefolyóba önteni a karakterét vesztett maradékot, hamar behozza árát.

Használata rendkívül egyszerű, nem igényel semmilyen szakértelmet. Két (szódás zifonok kapcsán ismerős) gáztartalmú patront tartalmaz a berendezés alsó része. Három hagyományos méretű palackot fogad, ezek szájába kell illeszteni a sörcsaphoz hasonló alkatrészt.

Ezután már csapolhatjuk is magunknak kedvenc borainkat, garantált, hogy ízük napok múlva sem változik, mindig friss marad.

A töltés hagyományos módjának így ugyan búcsút mondhatunk, cserébe egy csepp sem fog kárba veszni az esetleg igen drága borból.

Az egyetlen kérdés, hogy képes-e ideális hőmérsékleten tartani a három palackot, mert a borhűtőbe aligha lehet kényelmesen elhelyezni a teljes szerkezetet.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5