Csontvázóra egy sportkocsi áráért

Címkék: ékszer, óra, Birotor BRT3N, Bernard Richard

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A francia B.R.M. márka kitűnő példa arra, hogy Svájcon kívül is készülnek rendhagyó óramodellek, de egyúttal arra is rámutat, hogy milyenek lesznek a 21. század luxusórái. A Birotor BRT3N nevű remekmű például egy megduplázott felhúzószerkezettel lepi meg az automata időmérők kedvelőit.

Megszokhattuk, hogy az automata mechanikus óráknál egy félkör vagy vese alakú, forgómozgást végző rotor húzza fel az órát, majd a kézmozgásunkból nyert energiát elraktározza a rugóház.

Nos, ezek az alapok a B.R.M.-nél is megvannak, ám Bernard Richard kicsiny, Párizs melletti manufaktúrája éppen arról híres, hogy a hagyományoktól nagyon szívesen rugaszkodik el.

Két rotorral működik

A Birotor BRT3N-ben - amint a neve elárulja - nem egy, hanem kettő rotor van, amelyek összehangolt mozgással húzzák fel a szerkezetet. A rotoroknak az anyaga is különleges, a sajtóközlemény szerint kerámiából készítették el, de az igazi extra természetesen a felhúzóegység megduplázása, ami nem kevesebb, mint 30 hónap kísérletező munka eredménye.

Ahogy nagyon sok automata karóránál, ennél a modellnél is megfigyelhetjük a rotor működését, ugyanis Bernard Richard manufaktúrája az elő- és a hátlapot zafírkristállyal látta el, sőt, még oldalt is elhelyezett egy-egy ablakocskát, amin át kémlelhetjük a fogaskerekeket.

Az avantgárd kinézetű, dupla rotort legjobban a hátlapon keresztül vehetjük szemügyre, de elölről is sokat megláthatunk belőle, hiszen a modell erősen szkelettírozott. Mi több, az óra teljes egészében egy csontváz, ("skeleton"), mivel számlappal a legkisebb mértékben sem rendelkezik.

Miután a B.R.M. eltüntette a számlapot az órából, még a szerkezet felfüggesztésén is lefaragott, hogy minél teljesebb legyen a csontvázas dizájn. A mesterfogás remekül sikerült, ugyanis a szerkezet négy darab háromszög alakú, szénszálas felfüggesztését nemcsak divatosra sikerült megalkotni, hanem funkcióval is bír, ezeket ugyanis összesen négy kúp alakú, hossztengelyénél rögzített rugó tartja a ház közepén. A karbonszálas-rugós megoldás így egy kitűnő rázkódáselnyelő dizájnelem.

18 karátos arany, titán és nemesacél alkatrészek

A birotoros óra a legfeltűnőbb modellek közé tartozik, amit a rendhagyó formavilágon túl a méret is aláhúz. A 40x48 milliméteres tok ráadásul értékes és strapabíró anyagokból készült, egyes részei 18 karátos aranyból vannak, míg mások titánból vagy nemesacélból. A 30 méterig vízálló tokot egy alligátor bőrszíjjal erősítheti csuklójához a boldog tulajdonos.

A B.R.M. kategóriáját többnyire azok a milliomosok választják, akik unják a svájci modelleket, mégis igazi ritkaságra vágynak, emellett a legkevésbé sem foglalkoztatja őket az árcédula - márpedig erre egy ötjegyű szám van felírva.

A különleges kialakítású óra ugyanis 52 ezer euróba (közel 13 millió forintba) kerül, ezt még a gazdagok közül se mindenki engedheti meg magának.

A Párizs vonzáskörzetében élő családi vállalkozás egyébként elsősorban órákkal foglalkozik, de a Bernard Richard nevéhez köthető műhely kínálatban szerepel néhány toll, óraszíj, nadrágszíj és mandzsettagomb is.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5